Ekim’in festivalleri

Kadıköy ekim ayını festivallerle dolu geçirecek. İşte onlardan bir seçki…

29 Eylül 2021 - 12:51
  • USTA FOTOĞRAFÇILAR BULUŞUYOR

Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunan, Türkiye’nin önde gelen uluslararası fotoğraf etkinliği 212 Photography Istanbul, bu yıl 1 - 11 Ekim tarihleri arasında sanatseverleri şehrin farklı noktalarında ağırlıyor. Festival,  Anadolu ve  Avrupa  yakasında Yapı Kredi bomontiada, Sıraevler No: 37 - 39, Zülfaris Karaköy, Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı, Yeldeğirmeni Sanat, Müze Gazhane de dahil olmak üzere şehrin pek çok noktasında gerçekleştireceği sergi, panel, atölye, film gösterimleri ve deneyim alanlarıyla 10 gün süreyle ziyaret edilebilecek.

Festivalin bu seneki destekçileri arasında Hollanda Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi, Norveç Ankara Büyükelçiliği, Institut Français Turquie, İstanbul Cervantes Enstitüsü / İspanya Başkonsolosluğu, Goethe Institut, Beşiktaş Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi yer alıyor. Festivale katılacak fotoğrafçılar arasında Christian Tagliavini, Dirk Dallas, Esra Özdoğan, Hasan Deniz, Helena Blomqvist, JeeYoung Lee, Jonas Bendiksen, Levon Biss, Rosa Muñoz, Scarlett Hooft Graafland, Tim Flach ve Thomas Albdorf gibi pek çok uluslararası sanatçı bulunuyor. Temmuz ayında başlayan Olimpiyat Oyunlarına ithafen hazırlanan, bu alanda isim yapmış önemli fotoğrafçıların yer aldığı, olimpiyat oyunlarının heyecanını yansıtacak olan sergide ise, David Burnett ve Mine Kasapoğlu’nun objektiflerine yansımış çok özel kareler görülebilecek. 212 Photography Istanbul bu yıl ayrıca MUBI Türkiye ile festivale özel bir film seçkisi sunuyor. Aralarında Agnès Varda, Barış Azman, Carl Olsson, Ely Dagher, Heinz Emigholz, Jalil Lespert, Jonas Mekas, Joris Ivens, Juliano Ribeiro Salgado, Karim Aïnouz, Man Ray, Pere Portabella, Wim Wenders’in yer aldığı ünlü yönetmenlerin toplam 12 eseri MUBI platformundan ücretsiz izlenebilecek. www.212photographyistanbul.com

  • TEK GÜNLÜK FESTİVAL

Fransız sanatçılar, Yeldeğirmeni’nde tek günlük festival düzenleyecek. Pandemi öncesi, her pazartesi akşamı Kadıköy’deki Eskici Gizli Bahçe’de ‘Kadıköy Sessison’s’ adlı ücretsiz bir jam session (doğaçlama dinleti) düzenleniyor. Herkese açık olan bu etkinlikte farklı ülkelerden müzisyenler kendi müziklerini icra ediyordu. Etkinliğin fikir babaları olan Fransız keman sanatçısı Gabriel Meidinger, Fransız keman sanatçısı ve sinemacı Stephan Talneau, şimdi de Yeldeğirmeni’ne geçiyor. Aynı zamanda dost olan bu ikili, 24 Ekim Pazar günü ‘Kadıköy Sessions Festçik’ adlı tek günlük mini bir festival düzenlemeye hazırlanıyor. Semtin pek çok kafe ve atölyelerinde, birçok farklı sanat (tiyatro, müzik, dans, atölye, kuklacılık gibi) dallarında etkinlikler olacak. Festivale katılmak isteyen sanatçılar 12 Ekim’e dek Kadıköy Sessions’un sosyal medya hesaplarına başvurabilir.

  • HOBİ FESTİVALİ KALAMIŞ’TA

Türkiye’nin ilk ve tek hobi - aktivite festivali Big Boyz Festival’le 9 - 10 Ekim günlerinde macera severlerin kalbi Kalamış Atatürk Parkı’nda atacak. “Büyüklere oyuncaklar” konseptiyle bu yıl 4.’sü düzenlenecek festival, ziyaretçilerine eğlence ve keyif dolu anlar yaşatırken, hobi ve aktivite severlere birçok yeni ürün de tanıtacak. Festival katılımcısı olan birçok firma piyasaya yeni sürdükleri ürünleri ilk kez ziyaretçilere sunacak. Girişin ücretsiz olduğu Big Boyz Festival hobi meraklılarına araba, motosiklet, spor, eğlence, hava, kara ve denizde kullanılan, adrenalini yaşatan araçları deneyimleme fırsatı sunacak. Festival sahnesinde ünlü DJ’ler performanslarını sergilerken, test sürüşleri, kick box mücadeleleri, denizde jet surf & flyboard gösterileri, havada paramotor gösterileri, paten & kaykay gösterileri, birçok spor aktivitesi ziyaretçileri bekliyor olacak. 

  • MELANKOLİK METALCİLER MODA’DA

10 - 17 Ekim 2021’de Moda Kayıkhane’de ‘Doom Over Istanbul’ adlı bir müzik festivali yapılacak. Etkinlikte genellikle karamsar ve hüzünlü duygu uyandırmayı amaçlayan, yavaş tempolu heavy metal türü olarak adlandırılan doom metal tarzıyla öne çıkan gruplar sahnede olacak. Doom metale eşsiz sounduyla getirdiği yeni soluğuyla Avatarium; melodik death metal, gotik metal, İskandinav Folk elementlerini karanlık atmosferiyle harmanlayan Swallow The Sun ve doom metalin gotik metal ile olan eşsiz birleşiminin temsilcilerinden Lacrimas Profundera sahne alacak. 





 


ARŞİV