Eğitim Merkezleri'nden yılsonu etkinliği

Kadıköy Belediyesi’nin eğitim merkezlerinde kendilerini geliştirenler, yılsonu etkinliğinde Kadıköylülerle buluşuyor

21 Mayıs 2015 - 16:37
 
Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezleri, hobi, kişisel gelişim ve meslek edindirme alanlarında çeşitli kursları bünyesinde barındırıyor. Kadıköyde ikamet eden herkese açık bu merkezler ücretsiz olarak vatandaşların kendilerini geliştirmesine yardımcı oluyor.
2010 yılından beri Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi çatısı altında hizmet veren eğitim merkezleri, kentsel dönüşüm nedeniyle taşınmak zorunda kaldı ve 2014 Ekim ayı itibariyle Kuşdili ve Hasanpaşa olmak üzere iki ayrı lokasyonda çalışmalarına devam ediyor.
Bu merkezlerin yanı sıra, hobi ağırlıklı kursların yapıldığı Şaşkınbakkal Eğitim Merkezi ve Koşuyolundaki Engelli Merkezinin Eğitim Merkezi de Kadıköylülere hizmet veriyor.
Eğitim Merkezlerinde kurs alan anne babaların çocukları da unutulmamış. Hasanpaşa Eğitim Merkezinde kursiyerlerin kursta bulundukları saatler içerisinde çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri bir Çocuk Eğitim Sınıfı da bulunuyor. Bu da diğerleri gibi ücretsiz bir hizmet.

BİN 386 KİŞİ YARARLANDI
Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezlerinden bu eğitim-öğretim yılı içinde toplamda bin 386 kişi kurslara katıldı.
Kuşdili Eğitim Merkezinde, 60 yaş üstü bilgisayar, ahşap süsleme, aşçılık, cilt bakımı ve makyaj, dans, drama, el nakışı, fotoğrafçılık, Fransızca, iğne oyası, masaj teknikleri, mefruşat, pastacılık, pilates, resim, senaryo yazarlığı, vitray kurslarına 635 kişi; Hasanpaşa Eğitim Merkezinde biçki-dikiş, diksiyon, grafik animasyon, grafik tasarım, İngilizce, işaret dili, makine nakışı, model gemi yapımı, ofis kullanımı, okuma-yazma, temel bilgisayar kurslarına  420 kişi; Şaşkınbakkal Eğitim Merkezinde İngilizce, resim, takı tasarımı kurslarına 116 kişi, Engelli Merkezi Danışma ve Dayanışma Merkezindeki dans, go, el sanatları, işaret dili, müzik, müzikal, pilates, resim, yoga kurslarına ise 215 kişi katılarak eğitimini tamamladı.

ŞİMDİ SERGİLEME ZAMANI
Eğitim Merkezlerinde yıl boyunca hizmet alanlar, ortaya çıkardıkları ürünleri 22-24 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezinde sergileyecek. 22 Mayıs Cuma 14.00te CKM Büyük Salonda yılsonu etkinliği olacak. Sergiler 3. ve 4. Kat Fuaye Alanında görülebilecek.

ARŞİV