DT'nin yeni sahnesi;Süreyya

​İstanbul Devlet Tiyatrosu, şehirdeki sahnelerine yenisini ekledi

29 Mart 2023 - 11:06

Kentin farklı bölgelerindeki 8 sahnesinde tiyatroseverlerle buluşan İstanbul Devlet Tiyatrosu (İSTDT), Kadıköy’deki sahnelerine bir yenisini ekledi. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde hali hazırda perde açan  İSTDT, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda da ayda bir periyotta müzikal veya müzikli oyunlar sahneliyor.

Bu kapsamda Tangopera adlı müzikal Süreyya’da yapacağı prömiyerin ardından, 11-14 Nisan arası saat 20.30’da ve 15 Nisan Cumartesi günü 15.00’te sahnelenecek. Ragıp Ertuğrul ve Gökay Genç’in yazdığı, Elif Erdal’ın yönettiği 2 perdelik eserde, beste ve müzikte Burhan ve Gökhan Şeşen’in imzaları bulunuyor. Zamana meydan okuyarak ayakta duran ve birbirinden renkli kiracılarına ev sahipliği yapan Beyoğlu’nda eski bir handa geçen müzikalde, han sahibi Turgut Bey’in kızı evlenmek üzereyken, tüm kiracıları etkileyen kötü bir haber alınmasıyla birlikte yaşanan olaylar aktarılıyor. Eserde Yıldırım Gücük, Ahenk Demir, Kemal Topal, Sevinç Erol, Murat Yatman, İrem Alnıaçık,  Evren Akyürek, Ferhat Işıktaş, Ecem Alpay, Kemal Aydın Sezgin, Ceren Narinoğlu, Burhan Yıldız, Mustafa Çirkin ve Ege Sezer rol alıyor. 

7 KADININ ÖYKÜSÜ

Ayrıca 11-14 Nisan arasında saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde de Yedi Kadın isimli oyun seyirciyle buluşacak. Amerikalı yazar Barbara Schottenfeld’in yazdığı ve aynı zamanda müziklerini düzenlediği, Sevgi Sanlı'nın çevirdiği, Ebru Aytürk Şayan'ın yönettiği iki perdelik oyunda, toplumda kadın olarak var olmayı yeniden keşfeden yedi kadının hikâyesi anlatılıyor. Dekor tasarımı Nur Sinem Mete’ye, kostüm tasarımı Medina Yavuz Almaç’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, dramaturjisi Şafak Eruyar’a, yönetmen yardımcılığı Müge Mertson’a, dans düzeni Sibel Sürel’e ait olan oyunun müzik direktörlüğünü Murat Kodallı yapıyor. Oyunda karakterlere Banu Manioğlu, Ebru Aytürk Şayan, Nazlı Uğurtaş, İpek Gülbir, Fatoş Ece Koroğlu, Çiçek Üstün ve Lalizer Kemaloğlu hayat veriyor.

 


ARŞİV