Doktor Who'nun öyküsü İthaki'de!

Kadıköy’ün İthaki’si, bininci kitabı olarak Doctor Who’nun 50’nci yılına özel hazırlanan “Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü”yü seçti

16 Nisan 2015 - 16:16
 
Süleyhan AVŞAR
1997 yılında Penguen Kitap bünyesinde Kadıköy’de edebi hayatına başlayan İthaki Yayınları, bininci kitabını basmaya hazırlanıyor. Meraklı okurlarının sabırsızlıkla beklediği “Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü” 17 Nisanda basılıyor.
Fantastik edebiyat ve bilimkurgu eserleri yayınlayarak yayın hayatına başlayan İthaki, bu iki türde yayımladığı kült eserlerle biliniyor. “Odyssesus’un yaşadığı ada” anlamına gelen adını, sahibi Ünal Koçak’ın İstanbul Üniversitesinde okuduğu yıllarda kurduğu müzik grubundan alan yayınevi, 2002 yılından itibaren farklı alanlarda da yayın yapmaya başladı.
İthaki bu zamana kadar; Louis Althusser, Albert Camus, Jan Paul Sartre, Boris Vian, Edgar Allan Poe, George Orwell, Rainer Maria Rilke, Aldous Huxley ve Jules Verne gibi birçok ismin eserlerini yayımladı. 2006’nın Eylül’ünden itibaren Kafka’nın bütün eserleri bastı. Dünya çapında kabul gören tek edisyon “Colli-Montinari Edisyonunu” esas alarak bu proje kapsamında kitaplar yayımladı.
Bunların yanında, Kürtçe’nin bir edebiyat dili kabul edilmesini sağlayan Mehmed Uzun’un bütün eserlerini Türkçe ve Kürtçe olarak basan yayınevi, Türk Edebiyatının usta ismi Kemal Tahir’in günışığına çıkmamış pek çok yazısı da dâhil bütün eserlerini hayata geçirdi.

GENÇ YAZARLARA AÇIK
İthaki Yayınları’nın koordinatörlüğünü yapan ve aslen bir gazeteci olan Zeynep Bakır, yaptığı işin, gazeteciliğin bir uzantısı olduğunu söylüyor. İyi bir okuyucu kitlesine sahip olan Kadıköy’de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade eden Bakır, yeni yazarlar keşfetmeyi hedeflediklerini belirtiyor ve genç yazarlara çağrıda bulunuyor. Bakır “İyi dil, iyi kurgu ve iyi karakter yaratmış insanlar arıyoruz ve bu insanların buralarda bir yerlerde olduklarını biliyoruz.” diyor.
Zeynep Bakır, sosyal medya fenomeni Nafer Ermiş’in ‘Hayat Böyle Bir Şey’ adlı yeni kitabıyla, Ali Lidar’ın önsözünü yazdığı ‘Küçük Prens’i yayımladıklarını belirterek, yeni yazarlara kapılarının her zaman açık olduğuna vurgu yapıyor.


DOCTOR WHO HAYRANLARINA…
Son olarak bir fenomen olan Doctor Who’nun hayranlarına bir müjde veren Bakır, İthaki Yayınları’nın bininci kitap olarak “Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü” adlı kitabı 17 Nisan’da okurla buluşturacağını belirtiyor.
BBC’nin efsanevi bilimkurgu dizisi Doctor Who 2013’te 50’nci yılını kutlarken BBC Books, Doktor’un o zamana kadarki 11 yaşamını konu alan, Eoin Colfer ve Neil Gaiman gibi tanınmış isimler tarafından kaleme alınmış 11 öyküyü e-kitap olarak yayınlamıştı. Her ayın 23’ünde yayınlanan bu öyküler sonradan “Doctor Who - 11 Doktor 11 Öykü” adı altında bir araya toplandı. William Hartnell’ın oynadığı ilk Doktor Who’dan Tom Baker’a, David Tennant ve Matt Smith’e kadar tüm karakterlerin yeniden canlandırıldığı ve Emirhan Burak Aydın tarafından çevrilen kitap okuru dizinin 50 yıllık tarihinde görkemli bir yolculuğa çıkarıyor.


Adres: Bahariye Cad. İhsan Ünlüer Sok. Ersoy Apt. A Blok No:16 Kat:3 Daire:15 Kadıköy  / (0216) 348 36 97





ARŞİV