Diren İnaç'tan "Ser"

Halk müziğine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Diren İnaç, son albümü “Ser”in lansman konserini Kadıköy’de gerçekleştirdi. İnaç, “Kadıköy’ün açık ve farklılığı seven bir dinleyici kitlesi var, bu çok güzel bir şey” diyor

23 Mart 2022 - 12:20

Diren İnaç, 11 Mart’ta yeni albümü Ser’i müzikseverlerle buluşturdu. Nana Yapım etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicileriyle buluşan albümün, Kadıköy Motto Sahne’de lansman konseri gerçekleşti. Müzik kariyerine 2012’de başlayan, modern akımın dikkat çeken müzik tarzı elektronik müzik ile Anadolu halk müziğini harmanlayan Diren İnaç, Ser albümünde yoğun ilgi ile karşılaştı. Dijital platformlarda en iyiler listesinde zirveye oturan albümde en fazla dinlenen parça ise Hazreti Şahın Avazı oldu.

Uzun yıllar izole kalması sebebiyle kendine has kimliğini koruyabilmiş olan Anadolu halk müziğinin renklerinin yer aldığı albüm, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice olmak üzere toplam 7 şarkıdan oluşuyor. Albümde Anadolu halklarının ağıtları, sevda türküleri, halayları yer alıyor.

“SAKLADIĞIM DUYGU AÇIĞA ÇIKTI”

Üniversitede kazandığı bölümü yarıda bırakarak müzik hayatına başlayan İnaç, “2012 yılında şan dersleri almaya başladım. Bu dönemde iyice motive oldum ve bir albüm sürecine girdim. Yani aslında içten içe sakladığım bir duygu açığa çıktı diyebilirim. Devamında ise ilk albümüm Xoriye'yi çıkarma ve konservatuvara giriş sürecim başlamış oldu.” dedi.

“Ser” ismini verdiği son albümü hakkında konuşan İnaç, “Ser albümü pandemi başlamadan ortaya çıkan bir projeydi. Pandemiyle beraber birçok badire  atlattı ve 2022 doğumlu oldu. Ser albümü daha çok zannetmek üzerine yola çıktığım bir albüm oldu. Sanmak, yanılmak temelliydi. Elektronik müzikle bir açıdan yan yana gelme teorisinden ortaya çıktı. Yani Anadolu halk ezgileri ne kadar izole desek de, taşıdıkları anlam ve duygu çok evrenseldi ama müzikal olarak izoleydi.” ifadelerini kullandı.

“KADIKÖY’DE HUZURLU HİSSEDİYORUM”

İnaç, Kadıköy Motto Sahne’de gerçekleşen lansman konseri hakkında da konuştu: “Çok uzun süredir solo bir konser vermemiştim. Hem çok tedirgin hem de heyecanlı ve mutluydum. Pasımızı atmaya başladık diyebilirim. Çok keyifli ve güzel geçti. Devam edebilmek ve devam edebilecek seyircilerle olmak önemliydi. İzmir’den İstanbul’a geldiğimden beri Kadıköylüyüm. Kadıköy daha huzurlu ve güvende hissettiğim bir alan. Daha önce de Kadıköy’de iki konser verdim. Hepsi de çok keyifliydi. Birbirimize dokunup, hissedip konser verebildiğimiz güzel bir yer Kadıköy. Kadıköy’ün açık ve farklılığı seven bir dinleyici kitlesi var, bu çok güzel bir şey.”

Pandemi önlemlerinin büyük çoğunluğunun kaldırılması fakat gece 12.00’den  sonra müzik yasağının devam etmesi konusunda da konuşan İnaç, “Müziğin evrenselliğinden ve iyileştirme yönünden bahsederken, yaşanan facialarda hep önce müziğin susturulmasından yorulmuş birisiyim. Yaşadığımız bu süreç de değişecektir.” şeklinde konuştu.

 

 


ARŞİV