İstanbul Yelken Kulübü, deniz kültürünün zarafetini ve tarihini yansıtan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor: “Deniz Gastronomisi: Seyahatlerin Altın Çağı (1880–1970)”.
Sergi, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl ortası arasındaki dönemde gemilerde yaşanan görkemli yemek kültürünü ve lüks seyahat alışkanlıklarını gün yüzüne çıkarıyor. Atlantik ve Akdeniz hatlarında sefer yapan buharlı gemilerdeki mönüler, yemek salonları ve zarif sofra adabı; o dönemin sosyal yaşamına ve estetik anlayışına ışık tutuyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte II. Abdülhamid, Hıdiv Abbas Hilmi Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk’ün deniz üzerindeki davet sofralarına da değinen sergi, denizcilik tarihinin incelikli ve görkemli bir kesitini gözler önüne seriyor. 7 Kasım’da, Fenerbahçe Burnu’ndaki İstanbul Yelken Spor Kulübü binasında açılan sergide, o yılların deniz yolculuklarına ait mönüleri ve zarif sofraları sunuluyor. Proje fikri Dr. Seyhun Binzet’e ait olan serginin araştırma ve sergileme ekibi Dr. Arhan Apak, Ayşe S. Altan, Barış Eymen, Deniz Akyıldız, Simla Okay ve Dr. Şehib Türkay’dan oluşuyor.