Çocuklardan çocuklara...

​Mercan Selçuk Dans Topluluğu’nun yeni eseri “Uyanıştan Özgürlüğe”, 23 Nisan’da Kadıköy’de ücretsiz olarak sahnelenecek

19 Nisan 2022 - 15:05

Sezonu Babamın Şarkıları ile karşılayan Mercan Selçuk Dans Topluluğu’ndan (MSDT) yeni bir eser daha… 4. yılını kutlayan topluluk, 4. eseri ‘’Uyanıştan Özgürlüğe’’ ile sanatseverlerin karşısında. 

Pandemi koşullarına rağmen ara vermeden Babamın Şarkıları eseri ile İstanbul’un farklı sahnelerinde perde açan MSDT, yeni eseri ‘’Uyanıştan Özgürlüğe’’nin prömiyerini 26 Mart’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde yapmıştı. Topluluk, bu eseri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak, Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat: 21.00’de ücretsiz olarak sahneleyecek. 

Çocuklar ve gençler için modern bale eseri olan Uyanıştan Özgürlüğe, klasik bale ve modern dans sanatını birleştiriyor. İzleyiciyi hem Batı hem de Türk bestecileriyle buluşturuyor. Kurgu ve koreografide Mercan Selçuk imzası var. 

Uyanıştan Özgürlüğe bir kayboluştan yeniden özünü bulmaya doğru uzanan bir arayışı anlatıyor. İnsanlığın gelişen modern dünyada, doğadan ve kendi özünden kopuşu; kaybetmeye başladığımız duyguları, aşkı, zarafeti ve naifliği yeniden bulma yolculuğu beden dili ile izleyiciye aktarılıyor.  Tüm dünyayı sarsan pandemi gölgesindeki kuşatılmışlıklardan, sıkıntılardan sıyrılış, kurtuluş ve özgürlüğe sanat ile yeniden tutunuşun hikayesi aynı zamanda.

4. NESİL TOPLULUK

MSDT, bale sanatçısı-koreograf Mercan Selçuk tarafından 2018 yılında kuruldu. Sanatçı ailenin 3. kuşak temsilcisi olan Mercan Selçuk’un teslim alarak nesilden nesile akıttığı ahlaklı sanat yolculuğunu simgeliyor. Topluluk, yaşları 10 ila 30 arasında değişen çoğu konservatuvar öğrencisi veya mezunu 80 kişilik bir dansçı kadrosundan oluşuyor. Mercan Selçuk’un 4. nesil dediği topluluğa girebilmek için her sezon yapılan sınavları geçmek gerekiyor. 

 

ARŞİV