Çocuk Tiyatro Festivali devam ediyor

Kadıköy Belediyesi'nin 21. kez düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali, Özgürlük Parkı Açıkhava Tiyatrosu’nda birbirinden eğlenceli oyunlarla sürüyor

18 Haziran 2023 - 09:56

Kadıköy Belediyesi'nin çocukların açık havada tiyatro keyfini yaşaması için 21. kez düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali, Özgürlük Parkı Açıkhava Tiyatrosu’nda başladı.

Geleneksel hale gelen festival, 15 Haziran'da oynanan Bully Bully oyunu ile merhaba dedi. 26 Haziran'a kadar sürecek olan festival programında 12 oyun yer alıyor. 

Çocukların her akşam saat 21.00'de farklı bir oyunu izleyeceği festivalin biletleri, etkinlik günü Özgürlük Parkı ana girişinde yer alan güvenlik noktasından ücretsiz temin edilebilecek.

Festivali, 16 Haziran Cuma günü ziyaret ettik, Uygur Çocuk Tiyatrosu'nun oynayacağı Kırmızı Pabuçlar oyunu öncesi, oyunu izlemeye gelenlerle konuştuk.

“YAŞASIN TİYATRO”

Uygur Çocuk Tiyatro ekibinden Gamze Durmuş, “Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği festivallere katılıyoruz. Çocuklar da bizim gibi heyecanlı. Ayrıca drama öğretmeniyim. Bu tür etkinlikler çocukların hayal dünyasını besliyor. Sanatla iç içe olurlarsa, tiyatro oyunu izlerlerse yaratıcı, kendini tanıyan ve bilen bireyler olurlar. O yüzden yaşasın tiyatro.” ifadelerini kullandı.

“ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK İYİ”

Ataşehir'den kızı Göksenin ile oyunu izlemeye gelen Ertuğrul Gündüz, “Ataşehir'de oturuyoruz ama yaşam alanımız Kadıköy. Kadıköy Belediyesi'nin hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik etkinliklerini takip ediyoruz. Kızımızın hayal dünyası zengin olsun, tiyatroyu sevsin diye getiriyoruz. Ücretsiz de olması herkesin erişebilmesi adına çok iyi.” dedi.

“BU FESTİVAL ÇOK GÜZEL”

Kızı Nehir Mira ile gelen Elif Beyazgül de şunları söyledi: “Bu festival çok güzel. Sanat etkinlikleri maliyetli. Ama burada ücretsiz olarak izleyebilmemiz çok değerli. İkiz kızlarımı da hep getirdim. Şu an 10 yaşındalar. Şimdi de üç buçuk yaşındaki kızım Nehir Mira'yı getiriyorum. Çocukluğumun geçtiği yerler. Çocuklarımın da burada büyümeleri, festivallere gelmeleri mutluluk verici. Bu festivaller ile çocuklara sanat aşılanıyor.”

Festival programı şöyle:

18 Haziran Pazar 21.00

SÜPER PATATES VE KAÇAK BEZELYE SÜPERMARKETTE KARNAVAL

Imageneer Kids

Yaş: +3

Süpermarket büyük bir karnavala hazırlanırken Kaçak Bezelye yine bir muzırlık yaparak tüm süpermarketi tersine çeviriyor ve sebzelerin renklerini alıyor. Süper Patates ve sebzeler seyircilerin de yardımı ile bu durumu düzeltmeye çalışırken yine unutulmayacak eğlenceli bir maceraya atılıyorlar. 

19 Haziran Pazartesi 21.00

MAHŞERİ CÜMBÜŞ ÇOCUK 

Hayalhane Yapım

Yaş. +6

Çocukların, sanat ve eğlenceyi deneyimlerken, oyuncuları ve oyunu interaktif olarak yönlendirebildikleri bu doğaçlama oyun Mahşer-i Cümbüş tarafından sahneye konuyor. 

20 Haziran Salı 21.00

TİK VE TAK 

Tatavla Sahne

Yaş: +4

Ako ağırbaşlı ve bilge; Yelko ise rahat ve umursamazdır. Bu iki zaman işçisi zamanın durmasını koşarak engeller. Akrep yavaş̧ koşar, yelkovan ise daha hızlı. Günün birinde saat bozulur. Ako ile Yelko koşamaz olur.  Dünya zamanla birlikte durur. Dünya sessizliğe bürünür. Kötülükler sessizliğe bürünür. Kimsenin hakkı yenmez, kimse savaşmaz, çocuklar üzülmez ve kimse kimseye zarar vermez. Yelko bu sessizliği savunurken, Ako ise insanlara bir hak daha vermekten yana olur. 

21 Haziran Çarşamba 21.00

DENİZ KIZI ARİEL

Altınok Çocuk Tiyatrosu

Yaş. +3

Okyanus Krallığı’nda mutlu bir yaşam sürdüren küçük deniz kızı, insanların yaşamını merak eder. Kızının üzülmesini istemeyen Okyanus Kralı, insanlara yaklaşmasını yasaklar. Küçük deniz kızı, babasını dinlemez ve bir gemiyle yolculuk yapan yakışıklı bir prensi izlemeye başlar. 

22 Haziran Perşembe 21.00

BÜYÜLÜ AĞAÇ

Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu

Yaş: +4

Oynayan: Karagöz

Çevre kirliliğini konu alan ve bugüne kadar yüzlerce kez seyirci karşısına çıkan ve ilgi gören Büyülü Ağaç bu kez açık hava sahnesinde.  Otantik bir Karagöz oyunu hakkında genel bir fikir edinmek isteyen çocuklar bu oyunu izlemeli.

23 Haziran Cuma 21.00

BREMEN MIZIKACILARI

Çizgi Kukla Tiyatrosu

Yaş. +4

Grimm Kardeşlerin ünlü hikâyesinden bir uyarlama olan oyunda evlerinden kovulan Eşek, Köpek, Kedi ve Horoz’un hayatta kalma ve özgür bir yaşam kurma mücadeleleri anlatılıyor. Tüm hayvanların yolları kesişir ve kendilerine ait bir dünya kurma fikri ile çalışmalara başlarlar. 

24 Haziran Cumartesi 21.00

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM

Peri Peti Yapım

Yaş:+3

Bay Düğmeli ve yardımcısı Cancan bir iddia sonucu 80 günde dünyanın yedi kıtasından hatıralar getirmelidir. Başta hırslı olan Bay Düğmeli, Cancan’ın dostluğu ve her kıtada tanıştığı arkadaşları sayesinde yumuşar. 

25 Haziran Pazar 21.00

ARİDU Galaktik DJ

İnteraktif Çocuk Tiyatrosu

Yaş: +6

Süre 35 dk.

Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenler arası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir. Fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için geri gelir. 

26 Haziran Pazartesi 21.00

İKİ BAVUL DOLUSU

Fabrika Sanat

Yaş: +3

Ailece doyasıya gülmek isteyenler… Biri Salça diğeri Pırasa, iki clown; arkadaşlık ve paylaşma olgusu üzerine kurulu hikâyeleriyle iki bavul dolusu kahkaha saçıyor…


ARŞİV