Çizgisevenler Yoğurtçu'da buluşuyor

​Kadıköy Çizgi Festivali’nin ikincisi 23-25 Eylül’de Yoğurtçu Parkı’nda yapılacak. Ücretsiz festivalde çizgi roman mezatından film gösterimine, sergilerden söyleşilere pek çok etkinlik olacak

20 Eylül 2022 - 12:03

Kadıköy Çizgi Festivali, 23-25 Eylül tarihleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. 30’a yakın yayınevi ve kurumun katılımcı olacağı festivalde stantlar üç gün boyunca 13.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Festival, 23 Eylül Cuma günü “İllüstratörün Hayatta Kalma Rehberi - Modül 5: Sözleşme Şart Ama Nasıl?” başlıklı söyleşiyle başlayacak. 18.00’deki etkinlikte Av. Haluk İnanıcı ve Nurgül Şenefe birer konuşma yapacaklar. Ardından da saat 21.00’de Dune: Çöl Gezegeni filmi gösterilecek. İkinci gün saat 14.00’te Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğrenci Filmleri’nin animasyon seçkisiyle açılacak olan festivalde, ayrıca pek çok ‘canlı çizim’ etkinliği olacak. Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin organize ettiği “Hayatımız Çizgi Roman” başlıklı söyleşide Ayşe Türemiş (ressam), Oytun İdil (çizer), Zeynep Alparslan (yazar, çizer) konuşmacı olarak yer alacaklar. 18.00’deki söyleşinin moderatörlüğünü Ümit Kireççi yapacak. İkinci günün son söyleşisi ise saat 19.30’da olacak. “Çizgi Roman ve Polisiye” temalı söyleşide çizerler Devrim Kunter ve Suat Duman konuşacaklar. Gün boyu sürecek çizim ve boyama atölyelerinin gün boyu süreceği festivalin ikinci günü, saat 21.00’deki ‘Senin Adın’ adlı renkli animasyon gösterimiyle sona erecek. 

ÇİZGİ ROMAN MEZATI

Festivalin son günü ise saat 14.00’te Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin filmlerinden oluşan bir animasyon seçkisi gösterilecek. Saat 15.00’te de Özgür Yıldırım’ın canlı çizim etkinliği olacak. Çok sayıda çizerin imza gününe ev sahipliği yapacak olan festivalde bir de mezat olacak. Çizgi Roman Okurları Derneği’nin saat 15.00 - 18.00 arası yapacağı mezatta sunumları Altan Biçen, Güngör Uzun ve Hüsnü Çoruk, moderatörlüğü de Emre Demirkol üstlenecek.

Çizgi Roman Okurları Derneği’nin saat 16.00’da yapacağı  “Bir Otakunun (anime/mangaya özel ilgi duyan insanlar için kullanılan Japonca terim) Koleksiyonu” başlıklı söyleşiyi Önder Çakı yönetecek, Dr. Ahsen Özakkaş konuşmacı olarak katılacak. Saat 17.00’deki “Çizer  Sohbeti”nde ise Burak Şentürk, Emrah Ablak ve Ethem Onur Bilgiç söyleşecekler. Aynı gün bir saat sonra da animasyonun dünü, bugünü ve geleceği ele alınacak. Maltepe Üniversitesi  Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nün organize edeceği söyleşiye Ateş Benice (Animatör - Yönetmen), Dr. Öğr. Üyesi Emre Zengineken (MAU ÇFA), Hüseyin Bulut (Animatör - Yönetmen), Doç. Dr. Müjgan Yıldırım (MAU ÇFA Böl. Bşk.) ve Prof. Dr. Selçuk Hünerli (İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü) katılacak. Günün son söyleşisinde de dövme ve illüstrasyon ilişkisi ele alınacak. İllüstratörler Platformu’nun Nurgül Şenefe’nin moderatörlüğünde saat 19.00’da yapacağı “Sanatın Bedende Akışı” temalı söyleşide, Asel Kayalar, Aydın Sarıağaoğlu, Cem Gülünay, Cem Utku Altınok, Hande Alpaslan, Kseniia Krokhaleva, Ömer Deniz Aygün, Süha Bahar Şengöz ve Venüz Ezgi Kurtoğlu konuşacaklar. Festivalin son günün son etkinliği de film gösterimi olacak. “Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında” filmi saat 21.00’de seyredilebilecek. 

ÇOCUKLARA ATÖLYELER

Festival boyunca farklı saatlerde çocuklar için yaratıcı çizim, kolaj ve geri dönüşüm gibi konularda atölyeler yapılacak.  Bu etkinliklerde 10 kişilik kontenjan olacak. Bu nedenle etkinliği gerçekleştirecek kurumun standında kayıt yaptırılması gerekiyor.

ÜÇ SERGİ

Kadıköy Çizgi Festivali, üç sergiye de ev sahipliği yapacak. 

  • Çizgi Romanı Yaşatanlar / Çizgi Roman Okurları Derneği

Abdullah Turhan, Aslan Şükür, Ayhan Başoğlu, Bülent Arabacıoğlu, Celal Kandemiroğlu, Eralp Noyan, Erhan Dündar, Ergün Gündüz, Ersin Burak, Ertuğrul Edirne, Fatih Okta, Gürdal Gürak, Hikmet Yamansavaşçılar, İsmail Gülgeç, Necmi Yalçın, Nuri Kurtcebe, Orhan Dündar, Ömer Muz, Ragıp Derin, Samim Utkun, Sezgin Burak, Suat Yalaz, Şahap Ayhan, Talat Güreli, Uğur Durak, Yıldıray Çınar, Yıldırım Örer, Yücel Köksal

  • Genç Yeteneklerin Gözünden: Kent, Yaşam, İstanbul  / İllüstratörler Platformu

Buse Ustaoğlu, Büşra Altunay, Emine Dikici Kayalar, Emre Aluç, Esra Bostan, Esra Ünlü, Evgheni Batu, Gözde Damla Kurt, Hazal Şentürk, Işınsu Deniz Türk, Kamil Yavuz, Kevser Şahin, Merve Tuncer, Özge Sapancı, Özlem Kırtay, Sinem Yüceer, Uğur Bolat, Yusuf Samet Aydın. Konuk Sanatçı: Mustafa Delioğlu 

  • Latif Sergi / Karikatürcüler Derneği

Yaklaşık 3 ay önce yaşamını kaybeden usta karikatürist Latif Demirci anısına düzenlenecek sergiye sanatçılar Behiç Pek, Ergün Gündüz, Murat Sayın, Necmi Yalçın katılacak. 

http://cizgifestivali.kadikoy.bel.tr/


 


ARŞİV