Çiçeği burnunda tiyatro grubu: "Evrenin Çocukları"

Evrenin Çocukları Tiyatro Grubu’nun kurucusu Şelale Coşkuntuna, “Bu sene sanata gerçek anlamda değer veren Kadıköy'de oyunlarımızı oynayacağız. Bu anlamda da sanata gönül vermiş Kadıköylülerden destek bekliyoruz” dedi

03 Ağustos 2022 - 10:30

Oyuncu ve koreograf Şelale Coşkuntuna, yaklaşık 25 senelik oyunculuk kariyerinden sonra Evrenin Çocukları Tiyatro Grubu’nu kurarak hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik oyunlar sergiliyor. Maddi zorluklar ve sahne sıkıntısı çeken ekip, tiyatroya gönül vermiş kişilerden destek bekliyor.

Coşkuntuna, “Evrenin Çocukları Tiyatro Grubu 1 Ocak 2021'de kuruldu. Daha önce farklı tiyatro gruplarında 25 seneye yakın oyunculuk yaptım. En son kendi grubumu kurmadan önce bir tiyatro grubunda yönetmen yardımcısı, koreograf ve oyuncuydum. Sonra düşündüm ve neden kendi grubumu kurmuyorum dedim ve böylelikle maceram başlamış oldu.” dedi.

Kurdukları tiyatro grubundan bahseden Coşkuntuna, “Ekibimiz 7-8 kişi. İçlerinde profesyonel olan da var, tiyatroya gönül vermiş, çok istekli üniversiteli öğrencileri de var. Hem yetişkin hem çocuk oyunlarımız var. Oyunlarımızı okullarda, belediyelerde ve kültür merkezlerinde sergilemeye çalışıyoruz.” dedi ve şöyle devam etti: “Sponsorlar bulmaya çalıştım, olmadı. Yer tahsisi için birkaç arkadaşım sağolsun yardımcı oldular. Bunlardan biri de Kadıköy'de. Bu sene sanata gerçek anlamda değer veren Kadıköy'de oyunlarımızı oynayacağız. Bu anlamda da sanata gönül vermiş Kadıköylülerden destek bekliyoruz.”

Bundan sonraki süreçler için hedeflerinden de bahseden Coşkuntuna, “Aslında en büyük hedefim Evrenin Çocukları’na ait bir tiyatro salonu açmak. Provalarımızı daha rahat yapabileceğimiz, oyunlarımızı sergileyebileceğimiz, kendimize ait bir yer olsun istiyorum. Tiyatro anlamında çok büyük hedeflerim ve hayallerim var.” ifadelerini kullandı.


ARŞİV