Çarşamba dersleri başladı

TAKSAV’ın “Çarşamba Buluşmaları” Kadıköy’de yeniden yapılıyor

15 Mart 2023 - 12:37

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Kadıköy Şubesi, yüz yüze eğitime ara verilen şu günlerde özellikle bu haktan mahrum kalan lisansüstü öğrencilerini Çarşamba Buluşmaları’na davet ediyor.

TAKSAV’dan  yapılan açıklamada, “Hem mekansal hem de düşünsel bir kolektif üretim hedefliyle yola çıkan TAKSAV Akademi olarak üniversitelerde yüz yüze eğitimin engellendiği bu dönemde alternatif bilgi üretim ve tartışma zeminlerinin, yan yana gelmenin öneminin arttığına inanıyoruz. Bu çerçevede mart ve nisan aylarında gerçekleştireceğimiz buluşmalara lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere herkesi bekliyoruz.” denildi.

Bu kapsamda 15 Mart Çarşamba günü yapılan ilk etkinlikte İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Seda Yurtcanlı Duymaz “Olası İstanbul depremi ve dirençli olma” başlıklı bir konuşma yaptı. 29 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00’da yapılacak ikinci etkinlikte, emek ve işçi sınıfı çalışmaları, kırsal kalkınma ve feminist ekonomi politik alanlarında çalışan akademisyen Coşku Çelik “Tarım-Gıda Krizinin Görünmeyen Yüzü: Kadın Emeği” konusunu ele alacak. 13 Nisan’daki etkinlikte ise Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Selin Pelek, AKP döneminde kadın emeğini masaya yatıracak.

(TAKSAV Kadıköy: Caferağa Mah. Bademaltı Sk. No:31)

 

ARŞİV