Bu konserde uyumak serbest!

En uzun gece 21 Aralık’ta yapılacak olan Sleepover konseri sabaha kadar sürecek ve dinleyiciler konser alanındaki yataklarda uzanarak melodilerin keyfini çıkaracak

19 Aralık 2025 - 08:59

Alışılagelmiş konser anlayışını tamamen ters yüz eden Sleepover, katılımcıların yataklara uzanarak deneyimlediği, gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren 7 saatlik benzersiz ve enterasan bir müzik yolculuğu sunuyor. Elektronik müzik sanatçısı Emiran’ın bestelediği ve icra ettiği yedi tematik bölümden oluşan bu performans, müziği bir farkındalık aracına dönüştürerek katılımcıları uyanıklık ve uyku arasında bir algı alanına davet ediyor. Dünyada çeşitli sanatçılar tarafından farklı yorumları bulunan bu konsept, Türkiye’de ilk kez Emiran’ın özgün müzik yaklaşımıyla, Akustikhane & 12 Yapım tarafından hayata geçiriliyor.  Adını, İngilizcede yatıya misafirliğe kalma ve pijama partisi anlamlarına gelen sleepover teriminden alan bu ilginç konser deneyimi, gerçekleşen ilk edisyonundan bu yana yoğun bir ilgi gördü. Şimdi de yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık Pazar akşamı Terminal Kadıköy’deki Paribu Art’ta tekrar sahneleniyor. Etkinlik akşam saatlerinde kapıların açılmasıyla başlayacak, katılımcılar bu andan itibaren kendileri için hazırlanan tek kişilik yataklara uzanabilecekler. Saatler gece yarısı 00.00’ı gösterdiğinde de Emiran sahnede olacak. Konser sabah 07.00’ye dek kesintisiz sürecek. Electronica, downtempo, ambient ve drone türlerindeki özel besteler; gece boyunca değişen ışık tasarımıyla sunulacak. Bu geceye pijamaları, rahat kıyafetleri ve kendilerini iyi hissettiren ritüelleriyle katılacak olan dinleyicilere, pijama, uyku gözlüğü, mum ve hediye kutuları armağan edilecek. Gece boyunca hafif ve sağlıklı ikramlar sunulurken, sabah gün doğumuyla birlikte açık büfe kahvaltı katılımcıları karşılayacak.

BİRLİKTE AMA YALNIZ

İlk konserde katılımcıların performansa kendi iç dünyalarıyla eşlik ettiği; uyuyan, meditasyon yapan, resim çizen, hatta küçük bir piknik kuran dinleyiciler olduğunu ve bu kolektif etkileşimin performansı organik bir şekilde dönüştürdüğünü anlatan Emiran, “Günümüzün sürekli bağlantıda olduğumuz hayatında, kendimizle baş başa kalabildiğimiz tek an belki de uykuya dalmadan hemen önceki o kısa zaman dilimi… Sleepover, zihnin sessizleştiği o anlara müzikle eşlik ederek yalnızlığı ortak bir deneyime dönüştürmek için tasarlandı. Birlikte ama içimize dönük, biraz daha sakin ve biraz daha farkında olmak için...” diyor.

Burning Man’den New York’a

Elektronik müziği çok katmanlı bir ses dünyasında işleyen prodüktör ve multi-enstrümentalist Emiran; downtempo, electronica, house, ambient ve deneysel türlerde üretimler yapıyor. Modern jazz ve dünya müziği etkileriyle derinleşen müzikal anlatımı, Sleepover’da ambient ve drone ekseninde özel bir forma kavuşuyor. New York ve Londra merkezli projelerde İlhan Erşahin, İzzet Kızıl, Barış Demirel, &Friends ve Darian Donovan Thomas gibi isimlerle çalışan sanatçı; Sonar, Burning Man, Soundscape gibi uluslararası festivallerde yer aldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi finali gibi özel etkinliklerde performans sergiledi.

 


ARŞİV