BİRAZ FELSEFE YAPALIM MI?

TESAK’ta “Felsefe Söyleşileri” başlıyor. Maltepe Üniversitesi ile birlikte düzenlenecek söyleşiler Mayıs ayı sonuna kadar sürecek

03 Nisan 2015 - 10:13

Kadıköy Belediyesi’nin binası eski kendisi yeni olan merkezlerinden Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi’nde felsefe sevenleri heyecanlandıracak bir etkinlik dizisi bu hafta sonu başlıyor. Modernite ve Postmodernite’nin konuşulacağı Felsefe Söyleşileri Nisan ve Mayıs ayı boyunca her cumartesi 10.00-12.00 arası olacak. Maltepe Üniversitesi ile ortak düzenlenecek söyleşilere dünyayı anlamaya çalışan herkes davetli!

ŞEHRİN SESLERİNİ DİNLEYİN

“İstanbul’da Kütüphane ve Şehrin Sesleri” söyleşisi de haftanın sürprizlerinden. Kütüphaneler Haftası’na adanmış bu söyleşide İstanbul’da kurulmuş Osmanlı dönemi kütüphanelerinin işleyişi, modernleşme döneminde değişime uyum sağlama çabaları ve buna ilişkin hazırlanan müfettiş raporları, şehrin sokaklarına yansıdığı hayal edilen müziğin refakatinde ele alınacak. Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tuba Çavdar Karatepe dönem müzikleriyle aralanan tatlı sohbetiyle 4 Nisan Cumartesi 15.00’te kitapseverlerle olacak.


SEVİN OKYAY İLE SÖYLEŞİ
“Kütüphane’de Sinema” söyleşileri kapsamında futboldan caza, polisiyeden sinemaya uzanan ilgi alanlarıyla tanıdığımız yazar, çevirmen, gazeteci, radyo programcısı ve sinema eleştirmeni Sevin Okyay, TESAK’a geliyor. Okyay ile edebiyat ve sinema ilişkisinin konuşulacağı söyleşi 5 Nisan 2015 Pazar 15.00’te.

ARŞİV