"Bir Tatlı Kaşığı Çamur" alır mısınız?

Kasım ayında 26. İKSV İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında "Bu İşte Bir Kadın Var" teması altında prömiyer yapan "Bir Tatlı Kaşığı Çamur', Kadıköy’e geliyor

12 Aralık 2022 - 15:09

Nushu Tiyatro'nun ilk oyunu olan ve Echoes Sahne birlikteliğiyle gösterimlerini sürdüren oyun, 16 aralık Cuma 20:30’da Kadıköy BOA Sahne ve 15 Ocak 2023 Pazar 20:30’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek. Elif Candan’ın yazdığı, Pınar Akkuzu’nun yönettiği tek perde 60 dakikalık oyunda, Bengisu İspir ve Cansu Canaslan rol alıyor. 

Oyunun tanıtım metninde, “Kırklı yaşlarında mutfağa hapsolmuş bir kadın, bize yaptığı yemeklerden, kocasından, babaannesinden, çocukluğundan, çocukluk aşkından bahsediyor. Toplumsal cinsiyet üzerine yapılan akademik çalışmalar kapsamındaki röportajlar sonucunda  kaleme alınan Bir Tatlı Kaşığı Çamur, tek bir kadının ağzından dökülenler gibi görünse de, aslında bütün kadınların ortak hikayesi, dili, hissi, ifadesi... ” deniliyor.

NUSHU HAKKINDA

Nushu Tiyatro konservatuar yıllarındaki partnerliklerini mezun olduktan sonra profesyonel sahneye taşıyan, Bengisu İspir ve Cansu Canaslan’ın bu yıl kurduğu bir topluluk. Grubun ismini aldığı Nushu, Çin’in güneyindeki Jiangyong’da 13. yüzyıl itibariyle kadınların yalnızca birbirleriyle iletişim kurmak için oluşturdukları gizli bir dil. Jiangyong’da kadınlar, hayatlarından bahsetmek, otobiyografi, şiir, öykü gibi yazılarını bir kız kardeşlik duygusuyla birbirleriyle paylaşmak için bu dili kullanmışlar. “Cadı el yazmaları” denilerek 20. yüzyılda yasaklanmasına rağmen günümüze kadar nesilden nesile aktarılmış.


ARŞİV