Aysev, çocuklar için söyledi

Ünlü operacı Hakan Aysev, hasta çocuklara destek için Süreyya Operası’nda Cumhuriyet Şarkıları seslendirdi

27 Mart 2024 - 19:18

Opera Sanatçısı tenor Hakan Aysev, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası sahnesinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Ünitesi’ne destek için ‘Cumhuriyet Şarkıları’nı seslendirdi.  Acarkent, Ataköy ve Beyoğlu Rotary Kulüplerinin proje ortaklığı ile düzenlenen konserde Aysev, beş kişilik orkestrasıyla hem değerli besteci ve söz yazarlarımıza ait eserleri hem de İtalyan aryalarını söyledi. 

Cerrahpaşa çocuk kliniğindeki çocuklara nefes olmak adına bu yardım konserinde sahne almaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Aysev, “İlk duyduğumda çok duygulandım. Çünkü yoğun bakım her zaman çok zordur, çeşitli zamanlarda yakınlarımızla yaşamışızdır ama bir çocuğun yoğun bakımda olması çok hassas ve ciddi bir durum. Bugün oraya katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize” dedi. 

Süreyya Operası’nı çok özlediğini vurgulayan Aysev, “AKM yapılırken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi olarak buradaydık. Burada çok büyük temsiller de yaptık” şeklinde konuştu. Süreyya Operası’nın, Türkiye’de opera olarak yapılan iki binadan biri olduğunu söyleyen Aysev, “Biri de Mersin’de, orada da muhteşem bir opera binası var” dedi. 

“ONLARCA ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARACAK”

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Eski Başkanı Prof.Dr. Haluk Çokuğraş, “Yoğun bakıma alınacak olan alet bizim için son derece değerli. Çocuk yoğun bakımı çok değerli, orada her gün küçük mucizeler yaşanıyor. Bu mucizeler, alet edevat olmadığında ya da yetersiz kaldığında maalesef olamıyor. Bu gece sayesinde, muhtemelen bir sene boyunca onlarca çocuğun hayatı kurtulacak” şeklinde konuştu. 

 

ARŞİV