“AYIPSIZ” belgeseller ekranda

‘Tabu’ konuları feminist bir perspektiften konuşmaya açan "AYIPSIZ" belgesel serisi sürüyor

09 Şubat 2022 - 14:44

Şiddet gören kadınlara internet üzerinden hukuki bilgilendirme çalışmaları yürüten kadinhaklari.org’un hazırladığı “AYIPSIZ” adlı kısa belgesel serisinin ikinci bölümü “HPV” yayınlandı. 

Türkiye’de kadınların cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonu ile karşılaşma ve yaşama süreçlerini bireysel ve toplumsal sonuçları ile konuşmaya çağıran filme, Mental Klitoris podcastinin yapımcısı Hazal Sipahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Irmak Saraç, kültür sanat sektörü çalışanı Melis Turanlıgil, Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ve Avukat Yıldız Tuğçe Erduran, profesyonel ve kişisel hayatlarından HPV deneyimleri ile katılıyor.

İlişkide rıza, vajinismus, kadın hazzı gibi ‘tabu’ konuları feminist bir perspektiften konuşmaya açan "AYIPSIZ" belgesel serisi, cinsellik, haz ve cinsel sağlık konularının deneyimler eşliğinde konuşulduğu ve tartışıldığı kısa filmlerden oluşuyor. Proje kapsamında 2020’de “Hegemonya” adlı ilk belgesel yayınlanmıştı. Her iki film de gözlemevi'nin youtube kanalında izlenebilir. https://www.youtube.com/channel/UC0AUD-79CsPoaY6rfNnVmRQ


ARŞİV