Ayça'nın 'yeteneksizler'i sergi açıyor!

Radyocu Ayça Şen’in yürütücüsü olduğu “Yeteneksizler için Resim Atölyesi”nin 3. sergisi Kadıköy’de açılıyor

16 Ocak 2024 - 15:02

Uzun yıllardır radyocu kimliğiyle bilinen Ayça Şen, aslında farklı disiplinlerde eserler üretmeyi kafasına koymuş bir sanatçı. Yazarlık ve müzisyenlik dahil olmak üzere pek çok alandaki çalışmalarının yanına, plastik sanatları da ekleyen Şen, uzun yıllardır yürüttüğü resim kariyerini profesyonel alana taşıyarak, “Yeteneksizler için resim atölyesi” düzenliyor. “Yetenek” kavramına alternatif açıdan yaklaşarak, yeteneği temel sanat prensiplerini pratik ile özümsemek olarak ele alan Şen, 2021 Kasım ayında başlattığı bu atölyeler ile birlikte sıkı çalışma, özen ve disiplin ile resme ilgi duyan herkesin bu alanda iş üretebileceğine ve hatta sergi açabileceğine inanıyor.

İnanmakla kalmayıp bunu da ispatlayan Şen, bugüne dek ‘birbirinden yeteneksiz’ onlarca sanatçı adayıyla toplam 2 sergi açtı. Haziran 2022 ve Temmuz 2023 tarihlerindeki bu sergilerin bitiminde satışa da sunulan bu eserden elde edilen gelir Derin Yoksulluk Ağı’na bağışlandı.

AÇILIŞTA MÜZAYEDE VAR

Şimdi de 3. sergi için hazırlıklar tamamlandı.  Bu seferki sergi de öncekileri gibi yine aynı sanat mekanında, Kızıltoprak’taki Galeri 8+1’de olacak. Kadıköy’ün yeni kültür koridoru olan Rüştiye Sokak’ın nevi şahsına münhasır galerisinde 20 Ocak Cumartesi günü “Mea Culpa” adıyla açılacak sergi, atölyenin katılımcısı olan 34 sanatçı adayının çalışmaları ve bizzat Ayça Şen’in eserleriyle izleyenleri ağırlıyor olacak. 27 Ocak Cumartesi gününe dek, 1 hafta süreyle ziyarete açık bulunacak olan serginin açılış günü saat 19:00'da, eserler artık geleneksel hale gelen ve Ayça Şen ile galerinin kurucusu Koray Arman’ın eğlenceli sunumuyla gerçekleşecek olan canlı müzayedenin eşliğinde sahiplerine kavuşacak.

“Hayata katlanmamızı ve hatta mutlu olmamızı sağlayan en büyük motivasyonumuz, bir gün ölecek oluşumuz” diyen Ayça Şen, “Bu bağlamda hem sevip hem nefret ettiğimiz bu döngünün içinde, iyi ile kötünün mükemmel uyumunu; ikisinin sıkıntılı kabulüne çizili özgürlük haritasını hayatın içinde arama çalışmalarına devam ettiğimiz Yeteneksizler için Resim Atölyesi 3. sergisini açıyoruz. Esas meselemiz basmakalıp estetik anlayışından kurtulmaya çalışarak olabildiğince özgün bir dil oluşturmak. Bu eğlenceli sergi ve deneyimi yaşamak için tüm sanatseverleri saat 16:00'daki açılışımıza bekliyoruz.” davetinde bulunuyor.

 

ARŞİV