"Anne, Ben Sanatçı mıyım?"

​Akbank Sanat’ın Kadıköy’de düzenlediği “Anne, Ben Sanatçı mıyım?” başlıklı söyleşi serisinde yaratıcı sürecin kırılma anları ve ilham kaynakları konuşuluyor

06 Şubat 2026 - 09:05

Akbank Sanat’ın “Sanat Her Yerde” programı kapsamında hayata geçirilen etkinlik serisi Kadıköy’de başladı. “Anne, Ben Sanatçı mıyım?” başlıklı söyleşi serisinin ilki 29 Ocak Perşembe günü Kadife Sokak’taki Bant. Mag Havuz / Bina’da düzenlendi. Sanatçı Mine Özgüle moderatörlüğünde gerçekleşecek ücretsiz söyleşi serisinin ilk konuğu Yasemin Mori oldu.

Adını şair Lale Müldür'ün “Anne ben barbar mıyım” isimli kitabından ilhamla konulan söyleşi serisi, her ay farklı disiplinlerden sanatçıların katılımıyla gerçekleşiyor. 6 bölümden oluşan ve Ocak–Haziran 2026 döneminde düzenlenecek olan söyleşi serisinde; bir sanatçının yolculuğunun ilk adımlarından kariyerindeki kırılma anlarına, ilham dünyasını besleyen kaynaklardan diğer sanatçılarla kurduğu ilişkilere kadar pek çok başlık ele alınıyor. Yaratıcı süreçlerin nasıl oluştuğu, duyguların üretim üzerindeki rolü ve sanatsal karşılaşmaların dönüştürücü etkisi, söyleşinin temel tartışma alanlarını oluşturuyor. Etkinlik serisine ilişkin detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.


ARŞİV