'Anka Kuşu'ndan fotoğraflar

​Kendini ‘Anka Kuşu’ olarak adlandıran ve Venedik Bienali’ndeki eseriyle ödül alan fotoğraf sanatçısı Meltem Akgün, ilk kişisel sergisini Göztepe’de açtı

16 Mayıs 2022 - 14:29

Fotoğraf sanatçısı Meltem Akgün, “Ressam-Doğa” adlı ilk kişisel sergisini Bağdat Caddesi'nde açtı. Sanatçı, eserlerindeki doğanın yaşam kaynağı olan doğallığın, ışığın ve rengin, hislere yansımasıyla birlikte ahenge dönüşmesini ve ardından kendisine yansıttıklarını izleyiciyle paylaşıyor.

Türkiye ve yurt dışında finans sektöründeki şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulunan Meltem Akgün, geri kalan zamanını babasının armağan ettiği cep fotoğraf makinesi ve desen çizdiği eskiz defteriyle doğanın ve rengin peşinden hayallerini de yanında taşıyarak geçirdi. 

Akgün’ün, iki yıl önce “Memorable Portraits” yarışmasında ödül alan fotoğrafı, 2020 Venedik Bienali’nde sergilenmişti. “Gizlenemeyen” (Inconcealable)” adını verdiği eseri ise, dünya çapında fotoğraf yarışmaları düzenleyen Viewbug tarafından 2018’de yapılan ‘I See You In B&W' yarışmasında finalist olmuş ve 2021 yılında TOP SHOT ödülü almıştı. Bu ödüller Akgün’ün hayatında sanata bakışını ve sadece hayatında var etmek istediği fotoğrafçılık yolundaki profesyonel serüvenine başlamasına önayak oldu.

Akgün’ün sergisi, 24 Mayıs’a dek Bağdat Caddesi No 229’da yer alan A11 HOTELS’de ziyaret edilebilir.



 


ARŞİV