Altkat’ta yeni oyun: Kırkbir

Altkat Sanat Tiyatrosu 5. yılında, boyutları ortadan kaldırılmış bir dünyanın kölesi olarak yaşamayı reddeden, sonuçları her ne olursa olsun ayakta olmayı tercih eden bir kadının hikâyesi “Kırkbir” ile izleyenleri bir kez daha selamlamak üzere yola çıkıyor

15 Aralık 2017 - 09:44

Altkat Sanat Tiyatrosu 5. yılında, boyutları ortadan kaldırılmış bir dünyanın kölesi olarak yaşamayı reddeden, sonuçları her ne olursa olsun ayakta olmayı tercih eden bir kadının hikâyesi “Kırkbir” ile izleyenleri bir kez daha selamlamak üzere yola çıkıyor. 

Yönettiği ve oyuncusu olduğu Franz Kafka’nın Dönüşüm oyunu ile bu sezon dikkatleri üzerine çeken Müge Saut’u bu kez tek kişilik performansı ile sahnede göreceğiz. Oyun izleyicilerine farklı bir deneyim yaşatmayı vadediyor, öyle ki performans neredeyse bütünüyle karanlıkta geçiyor ve mekân yalnızca kibrit ışıklarıyla aydınlatılıyor. Dolayısıyla oyunu seyredecek seyirciler için bir uyarı bulunuyor: “Oyun kronik solunum yolu ve kronik akciğer hastalarına, nikofobi, aklofobi, ligofobi, skotofobi, arsonfobi, klostrofobi gibi korkulara sahip kişiler için kesinlikle uygun değildir!”

Harun Güzeloğlu’nun yazdığı oyunu Nevzat Süs yönetiyor. Oyun 16 Aralık Cumartesi 20.30’da prömiyer yapacak. Bir sonraki tarih ise 26 Aralık Salı.

DÖNÜŞÜM’E DEVAM

Geçtiğimiz mayıs ayı itibariyle sahnelenmeye başlayan Franz Kafka’nın çarpıcı eseri Dönüşüm, izleyici tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Aralık ayı içerisinde 30. gösterimini yapacak olan oyun için biletler hızla tükeniyor. Yine geçtiğimiz sezon sahnelenmeye başlayan Nazım Hikmet’in sevdası ve mücadelesini incelikle işlediği masalı Sevdalı Bulut, Altkat Sanat repertuvarında yer almaya devam ediyor.

Dönüşüm; 17 Aralık Pazar 18:00, 19 Aralık Salı 20:30 ve 23 Aralık Cumartesi 20:30’da. 

Sevdalı Bulut; 24 Aralık Pazar 18:00’de.


ARŞİV