Albümlerin kapakları sergilenecek

Geçen sonbaharda Moda’da yapılan İstanbul Comics and Art Festival’inin katılımcılarınca çizilen albüm kapakları Karga’da sergileniyor

20 Şubat 2019 - 13:09

Etkinlik ajansı Dream Sales Machine tarafından Eylül 2018’de üçüncüsü gerçekleştirilen İstanbul Comics and Art Festival İCAF) kapsamında “Albüm Kapakları Sergisi“ yapılmıştı. Yerli grupların illüstrasyonla tasarlanmış albüm kapakları arşivi üzerinden müziğin görselleşme sürecine odaklanmış, sergiyle eş zamanlı atölye çalışması ile müzisyen ve çizerlerin katılımıyla söyleşiler serisi düzenlenmişti.

İCAF katılımcıları tasarladı

Sergi kapsamında gerçekleşen atölyede The Ringo Jets‘in “The Baba“, In Hoodies‘in “Man Down“ ve Ağaçkakan‘ın “İki Ayaklı Paradoks“ şarkıları yayınlanmadan önce ilk kez İCAF katılımcıları tarafından dinlenmiş ve atölye katılımcıları bu single‘lar için albüm kapakları yaratmıştı.

İşte  İCAF‘ta tasarlanan albüm kapaklarından oluşan sergi, karART‘da 24 Şubat 2019 tarihinde saat 16:00’dan itibaren bir gün boyunca çizgiseverlerin ve müzikseverlerin ziyaretine açık olacak. Albüm kapakları sergisi ile eş zamanlı olarak karART tarafından düzenlenecek, yerli müzik gruplarının tasarım ürünlerinin sergileme ve satışının gerçekleşeceği Merch Pazarı da gün boyu ziyaretçilerin katılımına açık olacak.


ARŞİV