Akademisyenlerin eserleri CKM’de

Akademisyenlerin eserlerinden oluşan GRA/PLAST II sergisi CKM’de açıldı

07 Kasım 2022 - 15:33

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim bölümleri öğretim üyelerinin eserlerinden oluşan ‘GRA/PLAST II’ sergisi 4 Kasım’da sanatseverlerin ziyaretine açıldı. 

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen GRA/PLAST II sergisi, 27 akademisyenin çeşitli eserlerinden oluşuyor. Serginin ilkinin küratörlüğünü yapan ve 17 Ağustos 2016’da yaşamını yitiren Prof. Dr. Kaya Özsezgin’in anısına düzenlenen GRA/PLAST II, 30 Kasım’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Başkanı Prof. Gülveli Kaya, “Sanattaki tasarımı ve tasarımdaki sanatı birleştirerek bir kurgu oluşturduk. Bu sergiyi gezen sanatseverler sanatın içindeki tasarımı, tasarımın içindeki sanatı gözlemleme şansı bulacak” dedi. 

“İYİ Kİ YEDİTEPE’DEYİZ” 

Serginin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, “Bu sergi çok önemli bir başarının sonucudur. Eğitimde üretim, üretimde eğitim modelini savunuyoruz. Burada da eserleri, üretimi görünce son derece mutlu oldum. Emeği geçen bütün akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de, “Sergide emeği geçen tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sayenizde biraz nefes alıyoruz, ‘İyi ki Yeditepe’deyiz’ dedirten şeylerden biri de sizin fakülteniz ve çalışmalarınız. Sizlerle birlikte olmak, çalışmalarınızı izlemek bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.  

“İKİ BÖLÜMÜN ESERLERİ BİRARADA” 

Sergiyle ilgili bilgi veren Prof. Gülveli Kaya da, serginin bir hikâyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sergimizin ilki, 2006 yılında Prof. Dr. Kaya Özsezgin’in küratörlüğünde gerçekleşmişti. Kaya Bey ülkemizin önde gelen sanat tarihçilerinden biridir, kendisini ne yazık ki 2016 yılında kaybettik. O sergiyi, aynı isimle yine bu mekânda hazırlamıştı. Biz de tekrar aynı mekânda, aynı disiplinlerle, aynı grafik ve aynı afişle kendisine atfen bir sergi yapmak istedik. Bir diğer taraftan sergimizde Grafik Tasarımı ile Plastik Sanatlar ve Resim bölümlerini bir araya getirdik. Sanattaki tasarımı ve tasarımdaki sanatı birleştirerek bir kurgu oluşturduk. Bu sergiyi gezen sanatseverler sanatın içindeki tasarımı, tasarımın içindeki sanatı gözlemleme şansı bulacak.”

ESERLERİ SERGİLENEN AKADEMİSYENLER 

CKM’de devam eden GRA/PLAST II’de, Altan Çelem, Aslıgül Akın, Ayşegül İzer, Bahar Artan Oskay, Banu Uğural, Çağan Çankırılı, Demet Karapınar, Devabil Kara, Emre Becer, Fevzi Karakoç, Filiz Piyale Onat, Furkan Uzun, Gözde Umur, Gülveli Kaya, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Hakan Özer, İlknur Alparslan, İsmet Değirmenci, K. Atılay Aşkaroğlu, Mahir Güven, Mustafa Karyağdı, Necmi Yalçın, Özlem Mutaf Büyükarman, Selin Yaprak Türkölmez, Teymur Rzayev, Yağızhan Çalışkan ve Zeynep Sarı olmak üzere 27 akademisyenin eseri sergileniyor.  

 


ARŞİV