50. yılda albüm projesi yolda

1964 yılında sahneye adım atan ve sevilen grup Mavi Işıklar, kısa süre önce 4 eserin yer aldığı “Dünden Bugüne Mavi Işıklar” albümünü Ada Müzik’ten çıkardı.

12 Şubat 2014 - 09:25
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Mavi Işıklar yeni albümleriyle sevenlerinin karşısında. 7 Eylül 1964’te Çetin ve Metin Yavuzdoğan, Nejat Toksoy, Cihat Günaydın ve Zamir Manisa 5’lisiyle sahnelere adım attıklarında fırtınalar estiren Mavi Işıklar grubu kuruluşunun 50. yılını kutluyor. Çok sevdikleri güneşli bir Kadıköy gününde güzel Kadıköy sahilinde karşılaştığımız Mavi Işıklar grubu ile kısa bir sohbet imkânı bulduk. 
Grubun klavyecisi Metin Yavuzdoğan, basgitarcısı Çetin Yavuzdoğan, solisti Nejat Toksoy, solo gitarcısı Rıdvan Yılmaz, bateristi Atilla Şimşek bir aradaydılar. Tıpkı 1960’lı yıllarda olduğu gibi mutlu ve huzurlu ama biraz saçlar ağarmış, biraz da seyrelmiş. Genç yaşta elde edilen şöhret onları hiç etkilememiş. Coşku yine aynı coşku, dostluk yine aynı dostluk… Çok sık bir araya gelemeseler de ailece birbirlerini arayıp soruyor, dostluklarını sürdürüyorlar. Nejat Toksoy tercümanlık işleriyle ilgileniyor. Metin Yavuzdoğan inşaat mühendisi, Rıdvan Yılmaz bankacılıktan emekli, Çetin Yavuzdoğan mimar. Atilla Şimşek ise müzikle aktif olarak ilgileniyor. Rıdvan Yılmaz ile müzik çalışmaları için bir araya geliyorlar.
 
DÜNDEN BUGÜNE MAVİ IŞIKLAR YENİ ALBÜMLE KARŞINIZDA
Grubun klavyecisi ve lideri Metin Yavuzdoğan Mavi Işıklar’ın kuruluşunun 50. yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Koca bir ömür geçmiş neredeyse. Kısa süre önce 4 eserin yer aldığı “Dünden Bugüne Mavi Işıklar” albümünü Ada Müzik’ten çıkardılar. 4 eserli albümde “Helvacı” ve “İyi Düşün Taşın” 2013 versiyonunda hazırlanmış. Solist Nejat Toksoy, klavyede Metin Yavuzdoğan, basgitarda Çetin Yavuzdoğan, solo gitarda Rıdvan Yılmaz ve bateride Atilla Şimşek. Sürpriz iki beste de albümde. Sıkılmadan, yorulmadan zevkle dinletiyor kendini.
 
KADIKÖY’DE KONSER VERMEYİ ÇOK İSTİYORLAR
50. yılı albüm ve konserlerle taçlandırmak istediklerini belirtiyorlar. 50 tane bestelerinin olduğunu söyleyen Metin Yavuzdoğan, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Amfi Tiyatro’da halka açık unutulmayacak bir konser vermeyi çok istediklerini söyledi. Ayrıca rock müziğinin usta sesleriyle birlikte albüm ve konser projeleri de yapılabileceğini belirten grup üyeleri, yıllar sonra tekrar halkın sevgi ve ilgisine layık olmanın güzel olacağını söylediler. Anlaşılan o ki, Mavi Işıklar önümüzdeki günlerde halka ulaşmak için yeni iletişim stratejileri geliştirecek. Mavi Işıklar ile ilgili son gelişmeleri sizler için öğrenip, grup üyelerinin bu özel buluşmasını fazla bölmeden ayrılıyoruz.
Etiketler; Mavi Işıklar

ARŞİV