25. Sadri Alışık Tiyatro & Sinema Oyuncu Ödülleri adayları açıklandı

Türkiye’de tiyatro-sinema dallarında en uzun soluklu ve sadece ‘oyuncu’ ödülleri veren tek organizasyon olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin adayları belli oldu

22 Mayıs 2024 - 12:12

Çeyrek asrı geride bırakan Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri, bu yıl 04 Haziran Salı saat 20.30’da İstanbul Mustafa Kemal Merkezi (MKM), Attila İlhan Sahnesi’nde sahiplerini bulacak. 25. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde Sinema Onur Ödülü Şener Şen’e, Tiyatro Onur Ödülü de Göksel Kortay’a verilecek. 

Gecede Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü, Serpil Tamur’un olacak. Yakın zamanda kaybettiğimiz Türk sinema tarihinin, tarihi ismi Bay Sinema Türker İnanoğlu adına ilk kez verilecek olan Türker İnanoğlu Vefa Ödülü de Yeşilçam’ın emektar oyuncuları İhsan Gedik ve Mehmet Uğur’a takdim edilecek. 

Sinema Seçici Kurulu’nda Fehmi Yaşar, Ayça Damgacı, Biket İlhan, Burak Göral, Bülent Vardar, Tülay Günal, Vecdi Sayar yer alıyor. Tiyatro Seçici Kurulu:’nda ise Harika Uygur, Aslıhan Sunal, Elçin Hanbay Kaya, Ersin Umulu, Eylem Yıldız, Hasibe Kalkan, Pervin Atamert, Refika Sezik, Şirin Kılavuz, Tijen Savaşkan, Yarkın Ünsal var.

 

ARŞİV