20. Çocuk Tiyatro Festivali başladı

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 20.sini düzenlediği “Çocuk Tiyatro Festivali” sürüyor. 1 Temmuzda başlayıp 15 Temmuz’a kadar sürecek festivale çocuklar, bayram tatilinde de oyunları ücretsiz olarak izleyebilecek

02 Temmuz 2022 - 11:10

Her akşam Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Tepe Sahne’de farklı bir oyunun sergilendiği 20.Çocuk Tiyatro Festivali, Uygur Çocuk Tiyatrosu’nun “Burnunu Kaybeden Palyaço” oyunuyla başladı. Yoğun ilgi gören festivalde çocuklar, aileleriyle birlikte açık havada tiyatro seyretmenin keyfini bu yıl da yaşıyor.

Çocuklara ve ailelerine festivalle ilgili görüşlerini sorduk. 

OYUNLAR ÜCRETSİZ

15 Temmuz akşamına kadar devam edecek olan festival, çocuk izleyicileri farklı tiyatro oyunlarıyla buluşturacak. İzleyiciler davetiyelerini etkinlik günlerinde saat 14:30’dan itibaren tiyatro gişesi ya da güvenlik noktalarından alıp oyun saatinde alana giriş yapabilecek.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Kızları Feyza Tuana ve Zeynep Hilal ile oyunu izlemeye gelen Sümeyra Ateş, “Burada oturuyoruz. Her yıl heyecanla bekliyoruz, oyunlar çok güzel. Mümkün oldukça her akşam geleceğiz.” dedi.

Ailesiyle birlikte oyunu izlemeye gelen Esra Boz ise “Etkinlerden çok memnunuz, çok güzeller. Daha önce de gelmiştik. Şimdi de her gün geleceğiz. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“YAZIMIZ GÜZEL GEÇİYOR”

Komşusu Ceren Hanım ve çocuklarıyla birlikte gelen Nihal Meriç de şunları söyledi: “Güzel bir etkinlik. Mahallede ve ücretsiz olması çevredeki insanların ilgisini çekiyor. Çocuklara çeşitli oyunların arka arkaya sunuluyor olması da çok güzel bir şey. Bu sayede yazımız güzel geçiyor. Şimdi de 1 saat önceden geldik bekliyoruz.” Ceren Hanım ise “Mutluyuz, heyecanlıyız, oyunun başlamasını bekliyoruz” dedi.

OYUNLAR ÜCRETSİZ

Festival, bayram tatili boyunca da çocukları farklı tiyatro oyunlarıyla ücretsiz olarak buluşturmaya devam edecek. İzleyiciler davetiyelerini etkinlik günlerinde saat 14.30’dan itibaren tiyatro gişesi ya da güvenlik noktalarından alıp oyun saatinde alana giriş yapabiliyor.

FESTİVAL TAKVİMİ

01 Temmuz 21.00 - BURNUNU KAYBEDEN PALYAÇO - Uygur Çocuk Tiyatrosu +4

02 Temmuz 21.00 - BİR ZEBRA MÜZİKALİ - 1001 Sanat +3

03 Temmuz 21.00 - KÜÇÜK DENİZKIZI - Sarıyer Sanat Tiyatrosu +3

04 Temmuz 21.00 - SİHİRLİ ADRES - Tema Sanat Çocuk Tiyatrosu +4

05 Temmuz 21.00 - ALİS HARİKALAR DİYARINDA - Tiyatro Mask +3

06 Temmuz 21.00 - BREMEN MIZIKACILARI - HKÇKM Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi +6

07 Temmuz 21.00 - HANSEL VE GRETEL - İstanbul Çocuk Sanat +4

08 Temmuz 21.00 - OYUN AVCISI - Tiyatro Bozok +3

09 Temmuz 21.00 - ISLIK ÇALAN KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ - Çizgi Kukla Tiyatrosu +3

10 Temmuz 21.00 - GULUK! GULUK! ŞARKICI YUNUS TAKO - Tiyatro Lir +4

11 Temmuz 21.00 - TİK VE TAK - Tatavla Sahne +4

12 Temmuz 21.00 - TEMİZ BİR DÜNYA – Sahnebaz +4

13 Temmuz 21.00 - ALİCAN’IN OYUN BAHÇESİ - Tiyatrto Alkış +3

14 Temmuz 21.00 - DA VİNCİ BANA DEDİ Kİ! - Hayalbaz Oyun Atölyesi +4

15 Temmuz 21.00 - ORMAN MACERASI - Sanat Değirmeni +2

BURNUNU KAYBEDEN PALYAÇO

Festival açılış oyunu olan Burnunu Kaybeden Palyaço oyunu, Deniz Değirmenci, Erhan Temiz, Ezgi Ketenoğlu, Gürcan Ali Gül ve Onur Sarıaltın’ın Uygur Çocuk Tiyatrosu öncülüğünde oynadıkları, Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve Birol Engeler’in yönettiği bir oyun. Oyunda bir palyaço’nun kırmızı burnunun peşine düşmesi anlatılmaktadır.

“Kötü kalpli biri olan sirk patronu, sirkte çalışan Palyaço’ya yeterli para vermemektedir. Bir gün Palyaço, gösterinin ortasında açlıktan bayılınca, sirk patronu onu işten kovar. Bu yetmiyormuş gibi bir de kırmızı burnunu alıp çok uzaklara atar. Böyle bir durumda tam bir palyaço olunamayacağından, bizim Palyaço burnunu bulmak için yola koyulur. Yaki adındaki çocuk ona burnunu bulması için yardım edecektir. Bir tesadüf sonucu burnun Komik ve Komik Yamağı’nda olduğunu öğrenirler ve geri alabilmek için peşine düşerler.”


ARŞİV