Haftanın pusulası

Haftanın kitap, dizi ve albümlerinden seçtiklerimiz

03 Mayıs 2024 - 10:10

Nazım Hikmet’in Bisikleti

Aydan çelik’in yazdığı Nazım Hikmet’in Bisikleti okurla buluştu. Notabene Yayınları etiketiyle çıkan kitapta Aydan Çelik, Nâzım Hikmet’in üç yaşında, üç tekerli bir bisiklet arkasında başlayan hikâyesinin izini sürüyor. Çevre meselelerinden savaşa, teknolojik gelişmelerden edebiyata kadar zengin bir içeriğe sahip kitapta sanat ve 3debiyat dünyasından çok iyi bildiğimiz insanların iki tekerle ilgili öyküleri de yer alıyor. Leonardo da Vinci, Tolstoy, Troçki, Emile Zola, Yahya Kemal, Tevfik Fikret, Halide Edib, Hüseyin Rahmi, Hemingway, Che Guevara, Arabistanlı Lawrence, Simone de Beauvoir, Sartre, Yves Montand, Picasso, Charlie Chaplin, Frederic-Joliot Curie, Muhsin Ertuğrul, Mehmet Ali Aybar, Oktay Rifat, Refik Erduran onların sadece birkaçı...

Kitapyurdu.com. sitesine göre haftanın en çok satan kitapları şunlar oldu:

 Söyleme Bilmesinler/ Şermin Yaşar/Doğan Kitap

Cehaletten Kurtulma Sanatı Kim Kimdir? /A. M. Celal Şengör /  Masa Yayınları

Üç Cisim Problemi/ Üç Cisim Problemi/ İthaki Yayınları

ALBÜM

Şevket Akıncı - Live at Borusan Müzik Evi

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Borusan Müzik Evi'nde düzenlenen, Şevket Akıncı'nın 30 yıllık sanat hayatının bir retrospektifi niteliğindeki unutulmaz konser, canlı albüm olarak yayınlandı.  Sanatçının "Escher's Chronicles" ve "Dünyada Saat Kaç?" gibi albümlerinden parçalarının tekrar yorumlandığı konserde daha önce hiç duyulmamış eserleri de dinleyici ile buluştu. Şevket Akıncı'ya 21 kişilik kalabalık bir orkestranın eşlik ettiği konser albümü  önceden yazılmış bölümlerin yönlendirilmiş doğaçlamalarla birleşimi ile deneyselliği minimalizmle birleştime özelliği taşıyor.

Ruhu doyuran şarkılar:

Lost on You/LG

Nil Burak/ Tatlı Tatlı

İlkay Akkaya/ Gitme

DİZİ

Fallout

En iyi video oyun serilerinden birinden uyarlanan Fallout, sahip olunacak hiçbir şeyin kalmadığı bir dünyada, neye sahip olunup neye olunamayacağını anlatıyor. Jonathan Nolan’ın yönetmenliği yaptığı sekiz bölümden oluşan dizinin konusu şöyle:  Kıyametin koptuğu günden 200 sene sonra, barışsever bir nükleer sığınak sakini yüzeye çıkmak zorunda kalır ve yıkıntılar arasında onu bekleyen hayat karşısında şoka girer. Fallout Amazon Prime Video’da izlenebilir. Filmin başrollerinde Walton Goggins, Ella Purnell, Aaron Moten yer alıyor.

 

 

 

 


ARŞİV