Kültür merkezlerinde bu hafta

Kadıköy Belediyesi'nin kültür merkezlerinde bu hafta gerçekleşecek etkinliklerden sizler için seçtiklerimiz

22 Nisan 2022 - 12:38

DANS & BALE

Don Kişot

Miguel de Cervantes'in ölümsüz Don Kişot romanından uyarlanan, ünlü besteci ve keman virtüözü Ludwig Minkus ile klasik balenin mimarı olarak bilinen koreograf Marius Petipa'nın ortak şaheseri “Don Quixote”, hareketli, canlı, neşeli, iki perdelik bir eser. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan bu bale gösterisi, 22, 27, 29 ve 30 Nisan günleri saat 20.00’de Süreyya Operası’nda. 

 

Hiçbir Şey Yerinde Değil

Dört dansçı ve bir müzisyen eşliğinde, görsel ve işitsel bir evrene davet!

Hiçbir Şey Yerinde Değil, kayıp, yerinden edilme ve göç kavramlarını, çağdaş dans diliyle tartışmaya açıyor. Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın dans gösterisi 25 Nisan Pazartesi 20.30’da Alan Kadıköy’de. 


 

GÖSTERİ

Klasi-Komik

Metin Uca; iki solist ve müzisyenler eşliğinde bazen bir halk türküsünü veya bir reklam jingle’ını, bazen de eski yüzyıllardan bir ezgiyi, benzersiz klasik müzik eserlerini kendi üslubu ve eşsiz tespitleriyle Klasi-Komik sahnesine taşıyor. Klasik müzikli stand-up gösterisi 22 Nisan Cuma 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde. 


 

SERGİ

Deneysel / Experimental

“Düşünce ve hislerin kölesi! Derin derin nefes al ve düşün aslında sen onlardan daha fazlasısın. Hisset! Acıyı hisset. Demek ki bedeninden daha fazlasısın. Kendini gör ve seyret!” diyor Özkan Yılmaz ve 24 Nisan’da açılacak sergisine sanatseverleri davet ediyor. Sergi 30 Nisan’a kadar Barış Manço Kültür Merkezi’nde görülebilir.


 

TİYATRO

Oyun Karıştı

Bir tiyatro grubu, arka arkaya yaptığı başarısız prodüksiyonlardan sonra seyircinin beğenisini kazanacak ve ödüller alacak bir oyun bulmuş ve imkânlarını zorlayarak oyunu hazırlamıştır. Her şey planlanmış, defalarca prova alınmıştır. Ama bazı şeyler planlandığı gibi gitmeyebilir. 

Fazla Mesai Tiyatro Grubu, son oyunlarıyla 24 Nisan Pazar 18.00’de Barış Mano Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor.

 

Harem Kabare

Okan Bayülgen yazdı, yönetti, oynadı. Melda Gür, Merve Sevi, Ödül Turan, Selin Atasoy, Kayra Ural çok farklı ve eğlenceli kadınlara can verdiler. Dada Salon Kabarett’in oyunu “Harem Kabare”, 25 Nisan Pazartesi 21.00’de CKM Büyük Salon’da izleyici karşısında olacak. 


 

Gabriel’in Düşü

Göçün toplumsal bellek üzerindeki etkileri ve insan doğası üzerinde yaptığı tahribatı üç farklı toplumun fertleri üzerinden anlatan Gabriel’in Düşü, göç edene beslenen merhamet ve nefret duygularının bıçak sırtı mücadelesine Midilli Adası’nın büyüleyici atmosferinde ışık tutuyor. Tiyatrodea’nın oyunu 26 Nisan Salı 20.30’da Alan Kadıköy’de. 

 

Nora 2

Oyun, Henrik Ibsen’in ünlü oyunu Nora’nın (Bir Bebek Evi) devamı olarak Amerikalı oyun yazarı Lucas Hnath tarafından 2017 yılında yazıldı. Ibsen’in metninin finalinde Nora, kocasını ve üç çocuğunu geride bırakarak evini terk eder. Lucas Hnath oyununda ise kendisinden 15 yıldır haber alınamayan, öldü zannedilen Nora, terk ettiği evinin kapısını çalar ve oyun başlar. Nihal Geyran Koldaş, Tülin Özen, Tansu Biçer, Zeynep Çötelioğlu’nun rolleri paylaştığı oyun 27 Nisan Çarşamba 20.30’da Alan Kadıköy’de.

 

Toz

Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan, çok kişiyle kesişen bu tek kişilik kadın oyunu, Hira Tekindor’un yönetiminde, Zerrin Tekindor’un performansıyla seyirciyle buluşuyor. Oyun 29 Nisan ve 30 Nisan günlerinde saat 19.00 ve 21.00’de Alan Kadıköy’de.


 

Acting

Olmak ya da olamamak… İnsanoğlunun doğduğundan bu yana tek varlık sebebi, çıkmazı…

Kültürel yoksunlukta çürüyen bir toplumda varoluşunuza bir sebep ararken, hapishaneye düşseniz ve oradaki bir mahkûma, hayatınızı adadığınız tiyatro sanatı üzerinden oyunculuk çalıştırsanız?

Erdal & Elvin Beşikçioğlu’nun yönettiği oyunda rolleri Erdal Beşikçioğlu, Fatih Sönmez ve  Ahmet Melih Yılmaz paylaşıyor. Acting, 29 Nisan Cuma 21.00’de CKM Büyük Salon’da. 


 

 

KONSER

Sefarad ve Yidiş Şarkılar

Hayat sahnede geçmiyor, eğer geçseydi İstanbul, Orta Avrupa, İspanya ve ABD'deki Yahudi diasporasının Sefarad ve Yidiş şarkıları gibi duyulabilirdi…

Maria Gessler (vokal), Jürg Gutjahr (klarnet), Rudi Meier (akordiyon) üçlüsünün sahne alacağı konserde sanatçılar, iki müzikal hikâye ile diaspora yaşamını, aşkı ve çaresizliği, hayal kırıklıklarını ve özlemleri seslendirecek. Konser 23 Nisan Cumartesi 20.00’de Yel değirmeni Sanat’ta.


 

Kahve Konserleri: CelloPianoDuo

Kahve Konserleri, pazar sabahları saat 11.00'de Süreyya Operası’nda.

Renkli programları ve özgün yorumlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin beğenisini kazanan Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu, viyolonsel-piyano ikilisi CelloPianoDuo olarak Kadıköylü müzikseverlerle 24 Nisan Pazar günü Kadıköylü müzikseverlerle Kahve Konserleri’nde buluşacak.


 

Romantik Nüanslar - Viyola ve Piyano Resitali

Viyola sanatçısı Deniz Yücel ile piyano sanatçısı Selin Üge’nin birlikte sunacakları konserde Erken Romantik Dönem'den Geç Romantik Dönem'e uzanan eserlerden bir seçki seyirciyle buluşacak. Konser 27 Nisan 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta



 


ARŞİV