Zühtüpaşa'da yoğun günler

Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin geçtiğimiz haftalarda iki ayrı etkinliği vardı. ‘Kadın Hakları’...

01 Mart 2012 - 11:25

Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin geçtiğimiz haftalarda iki ayrı etkinliği vardı. ‘Kadın Hakları’ konulu bir seminer düzenleyen Gönüllüler, yeni adreslerinde ilk genel kurullarını da yaptılar.

Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin organizasyonuyla 22 Şubat Çarşamba günü, gönüllüevinde Avukat Nalan Aşkın’ın sunumuyla, “Kadınların Yasal Hakları ve Hak Arama Süreci” konulu bir seminer verildi.
Seminer, Kadıköy Kent Konseyi Kadın meclisi üyeleri ve Zühtüpaşa gönüllülerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Çarşamba günü 13.30’da başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Gönüllüevi Sorumlusu Melek Bozdoğan yaptı. Daha sonra, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören’in, kadın meclisinin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdiği etkinlikte, Nalan Aşkın toplumsal cinsiyet eşitliğinde kadın hakları, medeni kanundaki haklar, Türk ceza kanunu hükümlerine göre haklarımız, ailenin korunması hakkındaki yasa hükümleriyle 4320 sayılı kanun gereğince, fiziksel, ruhsal, cinsel yada ekonomik şiddet gören aile bireylerinin koruma altına alınması için hangi kurumlara ve nasıl başvuracakları konularında bilgi verdi. Şiddete uğrayan aile bireylerinin 155 Emniyet, 183 Alo Kadın-Çocuk Sosyal Hizmet Danışma Hattı ve İstanbul Barosu Adli Yardım Bürolarından yardım ve destek alabileceği belirtildi. Gönüllüler tarafından Aşkın’a kitap armağan edilmesiyle birlikte etkinlik sona erdi.
 
YENİ ADRESTE İLİK GENEL KURUL
Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, 18 Ocak’da taşındığı Zühtüpaşa Mahallesi, Kolej Yolu Sokak, No: 2-B, D:1 Kızıltoprak adresinde ilk genel toplantısını gerçekleştirdi.
Gönüllü Evi Sorumlusu Melek Bozdoğan, tüm üyelere, yıl sonuna kadar yapmayı planladıkları etkinlikler, gönüllü evinin kullanımı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Yeni katılan üyelere de komite başkanları, komitelerinin amacı, işleyişi ve yapacakları etkinlikler hakkında bilgilerin verildiği toplantı, yeni katılan üyelerin ilgi alanlarına göre komitelere dağılımı ve ikramla son buldu.

ARŞİV