Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Başbakanlık genelgesiyle “son günlerde meydana gelen terör olayları” gerekçe gösterilerek kutlamalar yapılmasa da Kadıköy’de Zafer Bayramı coşkusu vardı

03 Eylül 2015 - 16:04
Başbakanlık genelgesiyle “son günlerde meydana gelen terör olayları” gerekçe gösterilerek kutlamalar yapılmasa da Kadıköy’de Zafer Bayramı coşkusu vardı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kadıköy’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu ve tebrikler kabul edildi. 30 Ağustos Pazar sabahı 09.00’da İskele Meydanı’na gelen Kadıköylülerle birlikte Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı ve Garnizon Komutanı 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan Tuğgeneral Özkan Aydoğdu hazır bulundu. Anıta, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Vali Yardımcısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi partiler ve dernekler çelenk koydu. Daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, tebriklerin kabulü için Kaymakamlık binasına geçildi. Vali Yardımcısı Kalkancı, Garnizon Komutanı Aydoğdu ve Belediye Başkanı Nuhoğlu, ilçe mülki amirleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve partilerin kadın ve gençlik kollarının tebriklerini kabul etti. İstanbul Valiliği’nin açıkladığı Başbakanlık genelgesiyle, “son günlerde meydana gelen terör olayları” gerekçe gösterilerek kutlamalar yapılmadı.

"HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ YÜRÜYÜŞÜ"
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bağdat Caddesi’nde “Hepimiz Mehmetçiğiz Yürüyüşü” yapıldı. Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği, Halkın Kurtuluş Partisi, CHP Kadıköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy Şubesi, 10. Köy Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi, Kadıköy Kent Konseyinden katılımcılar ve vatandaşlar, Şaşkınbakkal Işıklar’da buluşarak, Bağdat Caddesi’nde yürüdü.

KLASİKLERDEN ZAFER KONVOYU
İstanbul çok renkli ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Yarım yüzyılı devirmiş araçlar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Park Formula 1 pisti girişinde toplandılar ve Türk bayraklarıyla zafer konvoyu oluşturup, Bağdat Caddesi’ne doğru hareket ettiler. Şehitler anısına araçlara siyah kurdeleler bağlandığı ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen etkinliğe 250 civarında klasik araç katıldı.



ARŞİV