Yerel hayvan koruma görevlileri geliyor

Kadıköy Belediyesi, sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi ve rehabilite edilmesi için gönüllülere Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi verdi

27 Mayıs 2022 - 14:49

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi ve bakıma muhtaç hayvanların mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitim semineri düzenledi. Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete ve Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı veteriner hekim Süleyman Erçin tarafından verilen eğitime 57 hayvansever katıldı.

Hayvan haklarının ve sorunlarının konuşulduğu eğitim seminerinde, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılamasına Dair Kanun, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi ve sahiplendirilmesi” başlıklı konular işlendi

Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime katılanlara, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” sertifikası verilecek. Bu karta sahip kişiler, İstanbul il sınırları dahilinde “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” unvanına sahip olacak.

FARKLI AÇILARDAN EĞİTİM

Eğitimler hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Süleyman Erçin, “Bugün yapmış olduğumuz eğitim iki aşamalıydı. İlk aşamada mevzuat konuları ele alındı. İkinci aşamada ise sahipli hayvan kavramının ve rehabilitasyonun ne olduğu, yakalama, kısırlaştırma, aşılama, işaretlemenin nasıl yapıldığı, sahipli hayvandaki mikroçip uygulamasının nasıl olması gerektiği konuları ele alındı. Amacımız Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ne farklı açıdan eğitim vermek” diye konuştu.

HAYVAN HAKLARI BİLİNMİYOR

Aldığı eğitimden memnun olduğunu söyleyen gönüllülerden Lokman Akın,Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni de okudular hocalarımız. Avrupa'da ve Türkiye'deki çeşitli hükümetlerin yaptığı çalışmaları da anlattılar. Hayvan hakları hakikaten bilinmiyormuş, sadece mama veriyoruz, biraz seviyoruz ve görevimizi yapmış oluyoruz değilmiş, çok daha fazlası varmış” dedi.

Eğitimlere ikinci kere katıldığını belirten diğer bir gönüllü Ilgın Keskinel ise “Barınakta 1,5 yıl kadar gönüllü olarak çalıştım. Şimdi mahallemizdeki, sokağımızdaki sokak hayvanlarının rehabilitasyonuyla ilgili çalışmalar yapıyorum. Bu eğitimlerin yararları bu konuda çok büyük” ifadesini kullandı.

 


ARŞİV