Yeni yerel yönetim anlayışı tartışılıyor

16 Aralık Perşembe günü Okan Üniversitesi'nin Tuzla kampüsünde yapılacak olan sempozyumda akademisyenler ve yerel yöneticiler, yerel yönetimde yeni yaklaşım ve modellerini tartışacak.

09 Aralık 2010 - 14:45

Okan Üniversitesi, “Yerel Yönetim Anlayışında Yeni Yaklaşımlar” adlı bir sempozyum düzenliyor.
16 Aralık Perşembe günü Okan Üniversitesi'nin Tuzla kampüsünde yapılacak olan sempozyumda
biraraya gelecek olan akademisyenler ve yerel yöneticiler, yerel yönetimde yeni yaklaşım ve modelleri masaya yatıracak. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, dünyadaki sosyal, ekonomik, siyasal ve mekânsal değişikliklerin, yönetimi, dolayısıyla yerel yönetim yaklaşımlarını doğrudan etkilediğini belirterek, “Bu sempozyumun amacı, yerel yönetim anlayışındaki yeni yaklaşımları, farklı dinamikleri ile ele alarak, yenilikçi yerel yönetim modelini tartışmaya açmaktır. Bu çerçevede, günümüzde en çok tartışılan olgu, ‘Yerinden Yönetim’ kavramıdır. Sempozyumda, yerinden yönetimin, nasıl ele alınması gerektiği ve sınırları farklı açılardan ele alınacak ve değerlendirilecektir. Yerel yönetimlerin sosyal boyutu olarak düşünülebilecek, ‘Sosyal Belediyecilik’ kavramının uygulamada neleri kapsaması gerektiği, uygulama örnekleri irdelenerek tartışmaya açılacak. Ayrıca, günümüzde yerel yönetimleri, özellikle İstanbul, Kocaeli gibi büyükşehirleri yakından ilgilendiren, mekânsal olmanın yanında ekonomik, sosyal ve siyasal boyutları da bulunan deprem tehdidi ve onun bir bakıma sonuç ürünü gibi gözüken ‘Kentsel Dönüşüm’ konusu da politikaları ile ele alınacaktır” dedi.
“Yerel Yönetim Anlayışında Yeni Yaklaşımlar” sempozyumu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, Okan Ünviversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in yapacağı açılış konuşmalarıyla başlayacak. “Sosyal belediyecilik” temalı ilk oturumda belediye başkanları ilçelerindeki sosyal belediyecilik hizmetlerinden örnekler verecekler. Bu oturumun konuşmacılarından olan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, “sosyal belediyecilikte Kadıköy uygulamaları” başlıklı bir sunum yapacak. İkinci oturumda “Deprem tehdidi altında kentsel dönüşüm politikaları” konusu ele alınacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Hasan Hami Yıldırım, kentsel dönüşümün hukuksal boyutu hakkında bilgi verecek. Birleşmiş Milletler Habitat AGFE Yerel Danışmanı Cihan Uzunçarşılı Baysal da “Başka bir kentsel dönüşüm mümkün: kentsel dönüşüm politikalarının değerlendirmesi” konulu bir konuşma yapacak. ”Yerinden yönetim” başlığını taşıyan son oturumda ise yerel yönetimlerde katılım, AB ülkelerinde yerel yönetim uygulamaları gibi konular ele alınacak. Sempozyumda oturumların ardından tüm katılımcıların konuları değerlendireceği bir tartışma bölümü yapılacak ve bir sonuç bildirgesi yayımlanacak.

 


ARŞİV