Yeni vapurlar meclis gündeminde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Namık Kemal Ceylan, hizmete sokulan üç yeni vapur için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi

19 Haziran 2015 - 11:36
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Namık Kemal Ceylan, hizmete sokulan üç yeni vapur için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ceylan
“İstanbul’da yaşayanlar ne zaman söz sahibi olacak?” dedi
 
Erhan DEMİRTAŞ
Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Namık Kemal Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanıtlaması istemiyle, Şehir Hatları’nın vatandaşlara sormadan hizmete soktuğu üç yeni vapur için soru önergesi verdi. Ceylan’ın İBB Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları’nın Göksu, Küçüksu ve Durusu isimli vapurları İstanbulluların görüşü alınmadan hizmete sokuldu. İstanbul halkı, vapur mu feribot mu belli olmayan küçük ve dar motorları benimsemedi. Vatandaşlarımız onlarca yıldır kullanılan, ferah vapurlarımızı tercih etmektedir. Bununla ilgili meclis üyeleri olarak çok şikâyet alıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Gezi olayları sırasındaki demeçlerini unutmuşa benziyor. Sayın başkan şöyle demişti ‘Bundan sonra bütün projeler halka anlatılacak, bir otobüs durağının bile yeri değişse halka sorulacak’. Sayın başkanımıza sormak istiyorum İstanbul’da yaşayanlar ne zaman söz sahibi olacak?”
 
HENÜZ YANITLANMADI
Konuyla ilgili görüştüğümüz Namık Kemal Ceylan, tasarımları tartışma konusu olan yeni vapurların hizmete girmeden önce İBB Meclisi’nde gündeme gelmediğini ifade etti. Yeni vapurları beğenmeyen Kadıköylülerden yoğun şikâyetler aldıklarını belirten Ceylan, “Vatandaşlar İstanbul ulaşımında zaten çok sorun yaşıyor. Otobüsler, metrobüsler ve metro zaten tıkış tıkış. Kısa bir zaman da olsa ferahlamak için vapurları tercih eden vatandaşlar şimdi de daracık motorlara mahkûm edildi” diye konuştu.
Ceylan’ın 10 Haziran Çarşamba günü Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesi cevaplanmadı. “Umarım kısa zamanda soru önergem cevaplanır da vatandaşlar da bu konuda aydınlanır” diyen Ceylan, İBB’nin İstanbul halkının isteklerini dikkate alması gerektiğini ifade etti. 

ARŞİV