Voleybol oyuncusuna ‘Şortlu Destek'

Sarıyer’de belediye otobüsünde kısa şort giydiği için saldırıya uğrayan Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Nurcan İbrahimoğlu’na 15 kişilik gruptan destek geldi.

18 Ağustos 2011 - 13:15

Twitter ve Facebook’dan haberleşip toplanan destekçiler, 13 Ağustos Cumartesi günü saat 14:00’de Kadıköy-Beşiktaş vapur iskelesinin önünde buluştu. Protestoya katılanlar adına basın açıklaması yapan eski milli voleybolcu ve Işık Spor oyuncusu Başak Koç, “Bizim burada olma nedenlerimizden biri ilk olarak bizden birinin bu olaya maruz kalması. Antrenmanlara ya da maçlara giderken veya herhangi bir şekilde normal hayatımızı yaşarken şu anda da üstümüzde gördüğümüz şortlarımızla her yere gidebileceğimiz inancındayız. Çünkü her zaman söylüyoruz, medeni ve demokratik bir ülkede yaşadığımızı zannederek buradayız ve öyle olmasını umut ediyoruz. Hiç kimse giydikleri yüzünden yargılanamaz. Burada en dikkat edilmesi gereken konu, kadına şiddet, kadına şiddetin yanı sıra yaşayan her canlıya şiddet ön plana çıkıyor. Bir başörtülü, sporcu, şortlu olsa da yapılan şiddeti ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. “Nurcan otobüse bindiğinde ona, ‘İndir şu ayaklarını, bu şort nedir?’ deniliyor. Acaba biz de rahatsızlık duyuyoruz diye sahur saatinde ramazan davulcusunu mu dövmeliyiz?” diyerek sözlerine devam eden Koç, bunların oluşmaması için, eğitimle, gelişmeyle ve dinle laikliği birbirinden ayırmak gerektiğini söyledi.

BEŞİKTAŞ, NURCAN’A İZİN VERMEDİ

Beşiktaş Kulübü’nün “Sporcularımızı bu olaya karıştırmak istemiyoruz. Hiçbir şekilde bir açıklama yapmayacaklar” şeklinde açıklama yaptığını belirten Başak Koç, “Türk Voleybol Milli Takımı oyuncuları da bize destek vermek istediler, ancak şu anda hazırlık kampındalar. Konsantrasyonlarının bozulmasını istemeyen Federasyon Başkanı’nın açıklaması nedeniyle aramızda yoklar. Keşke daha fazla sporcu arkadaşımızı burada görebilseydik” diye konuştu.
Koç, bir basın mensubunun “Olayın asılsız olduğu yönünde söylentiler var, bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da “Olay günü ben orada değildim ancak biz arkadaşımızın yaptığı açıklamalara güveniyoruz. Burada patlayan bir dudak var, biz bunun için arkadaşımıza destek olmak amacıyla buradayız. Şiddete hayır!” yanıtını verdi.

VOLEYBOL CAMİASINDAN SIFIR DESTEK

Voleybol camiasından olan ya da olmayan herkese teşekkür eden Başak Koç, “Sahada birlikte ter döktüğümüz insanların da burada olmasını beklerdim” dedi. İstenilen desteği bulamadıklarını söyleyen Başak Koç’a, Halkevi üyesi kadınlar ve Kadınca Dergisi çalışanları destek verdi.
Yapılan basın açıklamasının ardından saat 14:45 Beşiktaş vapuruna binen destekçiler, Beşiktaş’tan Levent otobüsüne bindiler. Buradan metroyla 4. Levent’e giden destekçiler, alkışlarla eyleme son verdiler.
Beşiktaş’ta eyleme katılan Eczacıbaşı Alt Yapı oyuncusu Selinay Filiz, eyleme katılan ikinci voleybolcu oldu.

Eylem Başak ŞENTÜRK


ARŞİV