Vali Mutlu bir dokundu bin ah işitti

Yerel Medya Buluşmaları’na devam eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Yakası yerel medya temsilcileriyle buluştu...

26 Ekim 2011 - 13:41

Yerel Medya Buluşmaları’na devam eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Yakası yerel medya temsilcileriyle buluştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yerel basın mensuplarının sorunlarını dinledi. İletişimin günümüzdeki önemine vurgu yapan Vali Mutlu, bunun için de birlikte çok çalışmak gerektiğini belirtti. Toplantıda söz alan yerel basın mensupları ise yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek ulaşım, otopark, basın kartı gibi sorunlarının çözülmesini ve Basın İlan Kurumu’ndan yerel medyaya da ilan verilmesini talep etti. Valilik bünyesinde yaptığı çalışmalarla iletişime önem verdiğini gösteren Vali Mutlu projelere açık olduğunu ifade etti.
Vali Mutlu, “Her ay farklı bir ilçede Kaymakamlar ile toplantılar yapıyoruz. Ancak gittiğimiz ilçenin Kaymakamı’nın mutlaka bize sunması gereken 1 ya da 2 projesi olması gerekiyor. Sizler de aynı şeyi yapabilirsiniz. Farklı hikâyeleriniz varsa onları dinlemek isterim, imkânlarımız dâhilinde birlikte gerçekleştirelim” dedi.
Çok sayıda yerel basın mensubu ve yayın organının bulunduğu Anadolu Yakası’nda ilerleyen günlerde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir toplantı daha gerçekleştirecek.

YEREL BASINI GEREKTİĞİ GİBİ TEMSİL EDECEK BİRLİK YOK
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yoğun gündemine rağmen yerel basına zaman ayırması ve yapıcı yaklaşımı takdir topluyor. İstanbul gibi büyük bir metropolün, çok yoğun olan en üst düzey mülki amirinin, gününün büyük bir bölümünü yerel medya mensuplarına ayırması İstanbul’da ender rastlanan yönetici-basın buluşmalarından birisi olarak nitelendiriliyor.
Diğer taraftan İstanbul’un en yetkili mülki amirinin nazik yaklaşımının yerel basın tarafından gerektiği gibi değerlendirilemeyip, yerel basının sorunlarının Vali Mutlu’ya yeterince iletilemediği de medya çevrelerinde sıkça konuşuluyor. Halkın yaşadığı kentle ilgili yerel düzeyde enformasyonun sağlanması konusunda bir anlamda kamu görevi üstlenen yerel medya çözüm bekleyen sorunlarla ilgili bir rapor oluşturup, Vali Mutlu’ya sunamadı. Bunun nedeni ise tüm yerel medya kuruluşlarının Anadolu Yakası’nda tek ses olacak şekilde bir çatı altında biraraya gelememesiydi.
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV