Vali Gül, Odabaşı ve muhtarlarla Kadıköy'ü konuştu

İstanbul Valisi Davut Gül, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve muhtarlarla bir araya geldi hem sorunlarını dinledi hem de çözüm yolları üzerine fikir alışverişinde bulundu

11 Ağustos 2023 - 01:25

İstanbul Valisi Davut Gül, 6 Ağustos Pazar günü Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nı makamında ziyaret etti. Gül ve Odabaşı, ziyaretin ardından Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik ile birlikte Kadıköy mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 

Muhtarlar, yaşadıkları mahallelerin sorunlarını dile getirdi. Özellikle merkez mahallelerin muhtarları, hafta sonu yaşadıkları yoğun insan trafiği ve getirdiği sorunları dile getirdi. Kentsel dönüşümün getirdiği inşaat yoğunluğunun yarattığı sorunlar da konuşuldu. 

MAÇ TRAFİĞİ

Muhtarların dile getirdiği sorunların ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, maç günleri yaşanan trafiğe değindi. Başkan Odabaşı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile maç günleri gidiş yönünün iki şeride çıkarıldığını ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yolu tek şerit olarak eski haline getirdiği bilgisini Vali Gül ile paylaştı. 

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

Odabaşı, Fener Kalamış Caddesi, Münir Nurettin Selçuk Caddesi ve Caferağa Mahallesi’nin Kadıköy’e dışarıdan gelen ziyaretçilerin araçlarının arkasına kurdukları ses sistemiyle yüksek sesli müzik dinlediklerini ve bu durumun Kadıköylüleri rahatsız ettiğinin altını çizdi.

Odabaşı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim nüfusumuz 486 bin ama hafta sonu nüfusun 3 milyonu bulduğu anlar oluyor. Bu 3 milyonun çoğu Kadıköy’e dışarıdan geliyor ve bizim güvenlik anlamında bunu toparlayabilmemiz imkansız. Gece saatlerinde dışarıdan gelenlerin bazıları, Bağdat Caddesi ve Cemil Topuzlu Caddesi’nde hızlı araç kullanıyor. Bostancı Mahalle muhtarımızın söylediği gibi denetimden kaçan sürücü, bisikletli bir vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Bu sorun uzun yıllardır Kadıköy’de var”. 

TREN İSTASYONLARI

Kadıköy Belediyesi olarak birçok taleplerinin olduğunu, altı tren istasyonun beşinin atıl durumda olduğunu ifade eden Odabaşı, “Belediye’ye devredildiği taktirde biz müze ve sosyal yaşam alanlarını açmaya hazırız, ama bu talebimiz bir türlü kabul görmedi” dedi. 

FİKİRTEPE

Fikirtepe’nin imar planının hala bitmediğini hatırlatan Odabaşı, “İmar planı bitmediği için bakanlık tarafından kamuya tahsis edilmesi gereken boş yerler duruyor. Muhtarımız söyledi, kreş olarak görülen yer müteahhit tarafından kiraya verildi. Bakanlığa defalarca yazdık ama sonuç alamadık” dedi. 

İNŞAAT ÇALIŞMA SAATLERİ

İnşaat çalışma saatlerinin sabah 10.00’da başlayacak gece 22.00’a kadar uzayacak şekilde düzenlendiğini hatırlatan Odabaşı, “Bunun Kadıköy’de uygulanması imkansız, İl Müdürlüğü ile görüştük Sayın Kaymakam’ımızın da bu konu hakkında bilgisi var. En azından eskisi gibi akşam 7-8 gibi olsa. Çünkü gece 10.00 olduğu zaman, bu uzayacak 11-12’leri bulacak. Kadıköy’de kentsel dönüşümden dolayı fazlaca inşaat var o bizim için sıkıntı” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BİNASI

Odabaşı, “Fikirtepe’de yaklaşık dört yıldır yeni belediye binası için tahsisimiz bekliyor. Tahsis yapılırsa şu anki binayı yıkıp yerine deprem toplanma alanı yapmaya hazırız. Bunun çözümü Çevre Bakanlığı’nda” dedi.

SPOR SALONU

İl Spor Müdürü’nün Koşuyolu’ndaki yarım kalan spor salonu inşaatı için yardımcı olacağını söyleyen Odabaşı, “Sayın spor müdürüm orada bize katkı vereceklerinin sözünü vermişti ama olmadı. Olursa Koşuyolu’ndaki inşaatı hızlıca bitireceğiz” dedi. 

ERENKÖY İSTASYONU SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

Muhtarları ve Odabaşı’nın dinleyen Vali Gül, “Orta vadade Erenköy Tren İstasyonu’nu Aile Sağlık Merkezi olarak hizmet vermek üzere size vereceğiz. Ama kısa vadede bugün başlayalım desek, tescilli bina. En az bir sene sürer onun onarımı, dolayısıyla bir sene için farklı bir çözüm bulmak lazım. Aynı şekilde diğer istasyonlarla ilgili de bakalım ne yapılabilinir?. Buna bakacağız” dedi. 

HAYDARPAŞA TREN GARI

Haydarpaşa Tren Garı’nın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Vali Gül, “Bina çok büyük, bir kısmı müze olarak kullanılacak bir kısmı da trenlerin ihtiyaçları ve lojistiği için kullanılacak. İnşallah tamamlandığında İstanbulumuzun parmakla gösterilen yerlerinden biri olacak” şeklinde konuştu. 

 


ARŞİV