Türk sporu seni unutmayacak

Güreş sporumuza yıllarca hizmet veren Fevzi Şeker’i kaybettik.

28 Aralık 2011 - 11:51

Türkiye Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Fevzi Şeker, milli takım kampında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını yitirdi. Elmadağ’daki güreş kamp eğitim merkezinde Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında milli takım ile birlikte kampa giren Şeker, 15 Aralık 2011 akşamı antrenmandan sonra milli takım sporcuları ve antrenörlerle futbol maçı yaptı. Maç esnasında fenalaşan Fevzi Şeker’e ilk müdahale Elmadağ Hastanesi’nde yapıldı. Ardından ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirilen Şeker burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 49 yaşında yaşamını yitirdi. Şeker’in cenazesi 16 Aralık 2012 günü Türkiye Güreş Federasyonu’nda düzenlenen törenin ardından Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan ikindi namazı sonrası Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Türk Güreş Vakfı Anıt Mezarı’nda defnedildi.
1962 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Şeker, güreşe 1974 yılında İstanbul Fatih Kulübü’nde başladı. İstanbul Tekel Spor, Tofaş SAS, Simtel Spor ve İskenderun Demirçelik Spor Kulübü’nde mayo giyen Fevzi Şeker’in, Balkan şampiyonalarında elde ettiği birçok derecesinin yanı sıra dünya ikinciliği ve üçüncülükleri bulunuyor. Şeker Avrupa Şampiyonaları’nda serbest stil 68 kiloda 1983’te Macaristan ve 1985’te Almanya’da gümüş, 1990 yılında Polonya’da altın madalya kazandı.

Tek Çift dalma, Koltuk altı geçme, Boyunduruk çekme, Çırpma gibi kendine has güreş teknikleriyle tanınan Fevzi Şeker, Büyükler Serbest Güreş Milli Takım Antrenörlüğü görevini yürütüyordu. Şeker, evli ve 3 çocuk babasıydı.
İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürü Numan Güzey, kurumun internet sitesinden taziye mesajı yayınlarken, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin internet sitesinde de “Merhum Fevzi Şeker’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Türk güreş ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.
Gazete Kadıköy Spor Servisi olarak Türk sporuna katkıları unutulmayacak olan Fevzi Şeker’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 

ARŞİV