Taşeron işçiler: Kadrolu ve güvenceli çalışmak istiyoruz

Kamuda çalışan taşeron işçiler, kadrolu ve güvenceli çalışma talebiyle Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya geldi

21 Aralık 2023 - 19:42

Kamuda çalışan taşeron işçiler, güvenceli ve kadrolu çalışmak, aynı işi yapan kamu işçileri ve memurlarla aynı haklara sahip olma talepleriyle 17 Aralık Pazar günü Kadıköy’de eylem yaptı.

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), İBB Çalışanları Derneği, Çağrı-İş, DİSK/Enerji-Sen’in de aralarında olduğu 22 kurumun ortak çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan işçiler, 2018’de yürürlüğe giren 696 sayılı KHK’nın yarattığı mağduriyete karşı ses yükseltti. İşçiler, kendilerine verilen kadro sözünün tutulması talep ediyor.

“KADRO DIŞI KALAN İŞÇİ SAYISI 1 MİLYON”

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Belediye şirket işçileri, yerel yönetimlerde 7/24 esasına göre halkımıza kamu hizmeti üretmektedir. Belediye şirketlerinde kamu hizmeti üreten işçiler çok çeşitlidir. Bizler asfalt işçileri, aşçılar, büro ve çağrı merkezi çalışanları, enerji işçileri, fen işleri – park bahçe çalışanları, garsonlar, güvenlik görevlileri, itfaiye erleri, kütüphaneciler ve pek çok branşta emek veren belediye işçileriyiz. ‘Kamuda taşeron kalmadı, bir milyon işçiye kadro verdik’ söylemi, bugün maalesef belediye şirket işçileri ve genel idarelerdeki taşeron işçiler ile birlikte, sayıları bir milyona yaklaşan mağdur işçi kesimini ortaya çıkarmıştır. Halihazırda kamuoyuna lanse edildiği gibi, kamuda kadro dışı kalan işçi sayısı 90-100 bin değil, belediye şirket işçileri ile birlikte bir milyondur. Dolayısıyla, 4-5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren devasa bir mağduriyet söz konusudur.”


ARŞİV