Tarihi sokak yenileniyor

Kadıköy Belediyesi, çevresinde tarihi Ayrılık Çeşmesi ile Ayrılıkçeşme Mezarlığı bulunan Ayrılık Çeşmesi Sokağı’nı yeniliyor

27 Ekim 2016 - 15:55
Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’ndeki Ayrılık Çeşme Sokağı yenileniyor. Civarında bakımsızlıktan yok olma durumuna gelen yüzlerce yıllık tarihi çeşme ile tarihi mezarlığın bulunduğu Ayrılık Çeşmesi Sokağı’nda bir süredir bakım çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi sokağın yol, kaldırım ve peyzaj düzenlemesini gerçekleştiriyor.

SOKAK NASIL OLACAK?
Çalışma kapsamında; yaklaşık 415 metre uzunluğundaki sokağın kaldırımı genişletilirken, araç yolu zemin kaplaması ve kent mobilyaları yenileniyor. Sokağa 15 adet bank yerleştirilecek. Yolun yeni tasarımıyla araçların gelişi güzel park edip, sokağın ulaşımını aksatması önlenecek. Yağmur sularının akabilmesi için sokağa oluklu suyolu yapılacak. Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sokağın ağaçlandırılması ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirecek. Cam ve ambalaj atık kutuları ve çöp konteynerleri yerleştirilecek olan sokakta kedi evleri de bulunacak.

BURAM BURAM TARİH
Ayrılıkçeşme Sokağı, Rasimpaşa mahallesi sınırları içinde kalan tarihî bir yol. Eski evleri ve mahalle kültürüyle ilçenin güzide yerlerinden biri. Tren yolu ile tarihi mezarlık arasında kalan ve adını, sokağın başında bulunan yaklaşık 400 yıllık tarihî Ayrılık Çeşmesi’nden alan sokağın bir yanında yer yer eski Osmanlı evleri, diğer tarafında tarihî Ayrılıkçeşme Mezarlığı bulunuyor. Sokağın yanı sıra bulunduğu semt de Ayrılıkçeşme olarak anılıyor.

 


ARŞİV