Tarihi Paşabahçe Vapuru ilk seferini yaptı

Tarihi Paşabahçe vapuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edildi ve 12 yıl aradan sonra bugün ilk seferini yaptı

01 Eylül 2022 - 16:33

Tarihi vapur, ilk seferinde Adalar’dan aldığı yolcuları 09.15'te Kabataş Vapur İskelesi'ne getirdi. Paşabahçe Vapuru ile Kabataş iskelesine gelen yolcular, alkışlarla gemiden indi. Döneminin en modern ‘bahçe tipi’ vapurlarından biri olarak 58 yıl boyunca sefer yapan Paşabahçe, Şehir Hatları filosunun 29. gemisi olarak seferlerini devam ettirecek. Daha önce Adalar ve Yalova hattında hizmet veren vapurun sadece Adalar hattında seferler yapması planlanıyor.

“ASLINA UYGUN BİR ŞEKİLDE RESTORE EDİLDİ”

İBB Şehir Hatları'ndan verilen bilgiye göre Paşabahçe, Haliç Tersanesi'nde, 200 personel ile seyir güvenliği de göz önüne alınarak aslına uygun şekilde bir buçuk yılda restore edildi. Çalışmalarda vapurun ilk yapımından beri yer aldığı belirtilen "Artemis" kabartması da restore edildi.

"BÜYÜK EMEKLER VAR"

Kaptan Serdar Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden seferlere başlayan Paşabahçe Vapuru ile taşıdıkları yolcularının yüzündeki heyecanı görmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Yolcularını mutlu etmeye, gururlandırmaya devam edeceklerini dile getiren Ersoy, "Zümrüdüanka kuşunun küllerinden yeniden doğması gibi bir olay Paşabahçe gemisi. Büyük emekler var. Hep beraber zoru başardık, çok mutluyum, gururluyum. Denizci tip gemi olarak yapılan vapur bahçe tipinin üçüncüsü ve günümüze kalan tek vapur” diye konuştu.


ARŞİV