Sosyal Hizmet Merkezleri'nden "Yıl Sonu Sergisi"

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri’nin kursiyerlerinin ürettiği ürünler Kozyatağı Kültür Merkezi’nde meraklılarını bekliyor.

30 Mayıs 2023 - 20:17

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri’nin 2022-2023 eğitim dönemi “Yıl Sonu Sergisi”, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 30 Mayıs’ta izleyici ile buluştu. 1 Haziran’a kadar devam edecek olan sergide, 18 farklı branşta 600 kursiyere hizmet veren, Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi, Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi, 19 Mayıs Sosyal Hizmet Merkezi ve Koşuyolu Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde tasarlanan eserler yer alıyor. 

EĞİTİMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ 

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi büro personeli Yasemin Gündüz Gürsul, eğitimlerinin ücretsiz olduğunu, Kadıköy’de ikamet etmenin ise aranan tek şart olduğunu belirtti. Eğitimlerinin Kadıköy ve Bostancı Halk Eğitim Merkezleri’nin işbirliği ile yapıldığını kaydeden Gürsul, öğretmenlerin de eğitim merkezlerinden geldiğinin altını çizdi. 

GELECEK NESİLLERE AKTRILABİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Minyatür ve Tezhip öğretmeni Leyla Tepecik, 18 yıldır Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nde, altı yıldır da Kuşdili Eğitim Merkezi’nde çalıştığını dile getirdi. Tepecik sözlerine şöyle devam etti: “Geleneksel Türk süsleme sanatlarının, bizlerle öğrenilip gelecek nesillere aktarılabilmesi, benim için çok değerli. Bu benim misyonum ve misyonumu, böyle düzgün ve kaliteli ortamlarda sunabilmek beni çok mutlu ediyor, kıvanç duyuyorum”.

Sosyal Hizmet Merkezleri’nde; drama, el sanatları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, fotoğrafçılık, işaret dili, iletişim yöntem ve teknikleri, resim, pastacılık, dans, el nakış, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, tiyatro, diksiyon, senaryo yazarlığı, ilkyardım ve popüler gitar eğitimi bulunmakta. 


ARŞİV