Sinema CKM'ye geri döndü

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları “CKM Sineması” ismiyle kapılarını sinemaseverlere açtı

19 Ocak 2023 - 11:00

Tiyatro, konser, sergi, söyleşi ve yazarların imza günleriyle birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 13 Ocak Cuma günü itibariyle sinema salonları kapılarını açtı.

CKM’deki sinema salonları pandemi sürecinde bir süre kapalı kalmıştı. Yapılan tadilat çalışmalarının ardından yeni yüzüyle sinemaseverlerle buluşan CKM Sineması’nda hem vizyon filmleri hem de Başka Sinema’nın özel gösterimleri izlenebilecek.

İLK HAFTA PROGRAMI 

CKM Sineması’nın ilk hafta programında usta yönetmen Jerzy Skolimowski’nin 2022 Cannes Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Ödüllerine layık görülen “Aİ” filmi; Emin Alper’in ödüllü son filmi “Kurak Günler”, Guy Ritchie’nin “Servet Operasyonu”, Mor ve Ötesi’nin geçen yılki stadyum konserinin filmi “Tamiri Mümkün” gibi birçok vizyon film yer alıyor.

Vizyon filmlerinin yanı sıra Başka Sinema özel gösterimleri de CKM Sineması programında yerini aldı: Güneş Sonrası, Tiyatro Başka Sinemada: Prima Facia, Close, Aşk - Mark - Ölüm, Cennetten Gelen Çocuk filmleri sinemaseverlere sunuluyor.

Programlar, CKM Sineması’nın sosyal medya hesaplarından da duyuruluyor. 

KİTABEVİ UĞRAK NOKTASI OLDU

Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür Yayınlar Kitabevi de sinemaseverlerin uğrak noktası oldu. Sinemaseverler gösterim saatini beklerken kitabevinde vakit geçiriyor. Merkezin giriş katındaki kitabevinde yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek birçok kategoride kitaplar, Kadıköy temalı özel tasarım hediyelik ürünler yer alıyor ve yazarlarla okurları buluşturan söyleşi ve imza günleri düzenleniyor.


ARŞİV