Şiddete karşı yürüyüş

Cumhuriyet Kadınları Derneği, kadına yönelik şiddete karşı Kadıköy’de protesto yürüyüşü düzenledi

06 Mart 2015 - 10:30
Erhan DEMİRTAŞ
Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda toplanan yüzlerce kişi, kadına yönelik şiddete ve Özgecan Aslan’nın katledilmesine tepki olarak Bahariye Caddesi’nden Rıhtıma kadar yürüdü. Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar “Karanlığa geçit yok aydınlık Türkiye”, “Özgecan’ın sesinde çığlık olduk”, “Kadınız güçlüyüz Atatürkçüyüz” ve “Her yer kadın her yer direniş” sloganlarını attı.
Çarşı grubunun da kalabalık şekilde destek verdiği yürüyüşe, CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Milletvekili Nur Serter, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aydeniz Tuskan katıldı.
Basın açıklamasını okuyan CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, tüm kadın örgütlerini birlikte hareket etmeye çağırarak, “Biz toplumun yarısıyız. Çocuklarımızla, insan sınıfındaki erkekler ile birlikte o yobaz, gerici, çağ dışı, orta çağ kafalılardan çok daha fazlayız. Hep birlikte gücümüzü gösterelim. Tüm dünyaya örnek olacak, tarihe geçecek bir kadın örgütlenmesini ve kadın mücadelesini gerçekleştirelim. Artık başka Özgecanlar için ağlamayalım. Sürekli eylemlilik içinde olalım. Bu kıyım, bu kırım son bulsun.” diye konuştu.
CHP Milletvekili Nur Serter ise yaptığı konuşmada kadın cinayeti işleyenlerin davalarına kadın hâkimlerin bakması gerektiğini söyleyerek,  “Kadın cinayetlerinde kimin sorumluluğu varsa yargılanmalıdır” dedi. Kadını korumayanın, kadını öldüren kişi kadar suç işlediğini ifade eden Serter, kadın cinayetlerinde iyi hal indiriminin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.
VosVos grubu da Özgecan’ın fotoğraflarını taşıdıkları arabalarla eyleme destek verdi. 

ARŞİV