Şenlik, yaratıcı fikirlere SAHNE OLDU

Öğrencilerin yaratıcı çalışmalarının sergilendiği ‘Teknoloji Tasarım Bilim ve Sanat Şenliği’ 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşti.

24 Mayıs 2011 - 10:24

Kadıköy Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu’nun düzenlediği ‘Teknoloji Tasarım Bilim ve Sanat Şenliği’ 15 Mayıs Pazar günü okul bahçesinde gerçekleşti. Çok yönlü düşünmenin, araştırmanın ve yaratıcılığın ürünü olan 450’ye yakın çalışmanın sergilendiği şenliğe, velilerin ilgisi yoğundu. Bayrama gelir gibi en güzel kıyafetlerini giyip şenliğe gelen öğrenciler, kurdukları stantlarda yaptıkları çalışmaları büyük bir özveriyle tanıttılar. Deniz altında metalleri toplayan ‘Deniz altı örümceği’, haritaların yırtılmasını önleyip dağınık durmamasını sağlayan rulo sistemi, sobaya yaklaştığı zaman alarmı çalan bebek arabası, ışıklı kütüphane, kurutma makineli dolap gibi birçok çalışmanın yer aldığı şenliğin yaratıcı katılımcılardan biri de Kadıköy’ü “Şimdi Düşünme Zamanı” İlköğretim Okulları Teknoloji Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Sergisi’nde temsil eden tek öğrenci olan Arda Avcı’ydı.

‘YARATICILIK ÖN PLANDA’
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Türk Patent Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlendiği 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen “Şimdi Düşünme Zamanı” İlköğretim Okulları Teknoloji Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Sergisi’ne Türkiye genelinde 196, İstanbul genelinde de 13 öğrenci katıldı. Sergi kapsamında ‘Mobese temizleme cihazı’ çalışması ile Patent Enstitüsü Faydalı Model sertifikası almaya hak kazanan Arda Avcı’ya, Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel tarafından göstermiş olduğu başarıdan dolayı teşekkür belgesi verildi. 2005 yılından beri düzenli olarak bu şenliği gerçekleştirdiklerini dile getiren Okul Müdürü Adıgüzel, “Öğrencilerimizi karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeleri için teşvik ediyoruz. Çocuklarımıza teknolojinin iyi taraflarını gösteriyoruz” dedi. Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ebru Birgül ise, konu ile ilgili düşüncesini şu şekilde dile getirdi: “Özellikle gelecekte yapacakları mesleklere ön hazırlık yapmalarına ortam hazırlıyoruz. Yaratıcılıklarını ön plana çıkarıp, çok yönlü düşünmelerini sağlıyoruz. Çalıştıkları konu üzerinde inceleme yapmalarını ve tartışmalarını istiyoruz. Bu ve buna benzer çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV