Seçmen listeleri askıda

Yerel seçimler öncesi seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmenler, 17 Ocak'a kadar bilgilerini listelerden kontrol edebilecek. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için 17 Ocak 2024 gününe kadar başvurularını tamamlaması gerekiyor

11 Ocak 2024 - 11:22

Yerel seçimler için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. 31 Mart’ta milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanacak. Askıya çıkan listeleri Kadıköylü seçmenler 17 Ocak 2024 saat 17.00’ye kadar listeleri kontrol edebilecek. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlar ve kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek. Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek.

BUNLARA DİKKAT!

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için gerekli başvuruların da 17 Ocak 2024 gününe kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor. Seyyar Sandık başvurusunda bulunacaklar nelere dikkat etmeli? Hangi adımları izlemeli?

-www.ysk.gov.tr adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek “seyyar sandık talep formu belgesi alınmalı.

-Form ile birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporuyla birlikte ilçe seçim kurulu başkanlığına  ve ilçe seçim kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa teslim edilmeli.

-Bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmenler ile Sağlık Bakanlığından alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilen seçmenlerden müracaatları halinde yeni sağlık raporu istenmeyecek.

 

Etiketler; seçmen liste

ARŞİV