Plaj voleybolu Kalamış'ta oynanır!

İstanbul’un tek plaj voleybolu (beach voley) sahası Kalamış’ta olunca gençlerin adresi de Kalamış Gençlik Merkezi oldu

16 Haziran 2016 - 12:00
Mustafa SÜRMELİ
Son yıllarda trendi yükselen yaz sporları arasında yer alan plaj voleybolu keyfini Kadıköy’de Kalamış sahilinde yaşamak mümkün. Kadıköy’de sporun kalbinin attığı yerlerden Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi bu imkânı sunuyor.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte şenlenen Kadıköy sahillerine plaj voleybolu da ayrı bir renk getiriyor. Amatör sporcular, üniversite takımları hatta profesyonel voleybol ve plaj voleybolu takımlarının antrenman merkezi konumunda.

3 SAHA BİRDEN
Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nde 1600 metrekare alan üzerinde 3 adet plaj voleybolu sahası bulunuyor. 600 kişilik sabit tribün ve 300 kişilik portatif tribün ile İstanbul’un ilk Plaj Voleybolu sahası olma özelliğini taşıyan 2010 yılının başında yapılan anlaşma ile voleybol sporunun hizmetine sunuldu.
Mevcut sahalarda; Plaj Voleybolu Milli Takımlarımız, ligde oynayan takımlarımız, sporcular, antrenman ve kamp yapma imkanına sahipler. Ayrıca bu sahalar; Plaj voleybolu liginin İstanbul etaplarına da ev sahipliği yapıyor.

KUM VE GÜNEŞ YETERLİ
Plaj voleybolu kum üzerinde ikişer kişiden oluşan takımlarla oynanan son yılların oldukça popüler sporları arasında. Dünyanın pek çok ülkesinde kumsallarda, doğal ya da yapay kum sahada çıplak ayakla oynanıyor. İki set alan takım maçı kazanıyor. Rakibin en az 2 sayı farkla geçilip, yenen takımın 21 sayıya ulaşması gerekiyor. Oyuncu değişikliği yapılmıyor.

İSTANBUL’UN TEK SAHASI
Beşiktaş Plaj Voleybolu Antrenörü Onur Ergenç,  Plaj voleybolunun bir olimpiyat sporu olup, Formula 1’den sonra dünyanın en çok sevilen ikinci sporu olduğunu belirterek, Kadıköy’de plaj voleybolu yapılacak sahanın olmasının ilçenin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. Dünyada plaj voleybolu liginin sadece Türkiye’de olduğunu vurgulayan Ergenç, “İstanbul’da bu saha tek. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Antrenman yapabileceğimiz tek kort burası. Kadıköy Gençlik Merkezi çalışanları da bizimle çok iyi ilgileniyor. Burası bizim için büyük bir şans. Yazın turnuvalar da oluyor ve İstanbul’un her yerinden buraya sporcular geliyor. Bu tesiste bütün imkânlar var. Kadıköy’ün tanıtımı için de çok önemli. Kadıköy Belediyesi herkese imkân veriyor, üniversiteler gelip istediği gibi turnuva düzenleyebiliyor. Kadıköy Belediyesi bize her olanağı sağlıyor” dedi.
Profesyonel plaj voleybol oyuncusu Ali Berke Sağır ise antrenman için mümkün olduğunca Kalamış’a geldiğini belirterek, “Sezon başı antrenman, bizim için çok önemli. Kum ayaklarımızı kuvvetlendiriyor o yüzden Kadıköy’deyiz. Kadıköy Belediyesi’nin bu tesisi çok güzel, daha iyilerini de istiyoruz. Beş senedir geliyoruz. Buranın koşulları iyi ama daha da iyi olabilir. Bu tip tesisler spor ve sporcunun gelişimi için çok önemli. Plaj voleybolunda iyi bir yere geleceğimizi umuyorum” diye konuştu.

ANTRENMAN İÇİN KADIKÖY
Üç yıldır plaj voleybolu oynadığını belirten Berk Bilgin de “Milli Takım’da oynuyorum. Bacaklarım daha hızlı olduğu için plaj voleybolunu tercih ettim. Plaj voleybolu çok popüler. Kalamış tesisi olmasaydı antrenman yapamayacaktık. İstanbul’da tek Kadıköy’de var. Arkadaşlarım çok uzun yollardan Kadıköy’e plaj voleybolu oynamak için geliyor. Haftada dört, beş defa geliyoruz. Bizim için kaçırılmayacak bir nimet” dedi.

 

ARŞİV