Perdeler ücretsiz açılıyor

​İBB Şehir Tiyatroları ve Devlet tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü ücretsiz sahneleyeceği oyunlarla kutluyor

19 Mart 2024 - 12:23

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde İstanbulluları ücretsiz oyunlarla buluşturacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul, Kağıthane Sadabad, Üsküdar Musahipzade Celal, Ümraniye,  Gaziosmanpaşa, Üsküdar Kerem Yılmazer ve Müze Gazhane Meydan sahnelerinde sahnelenecek 8 oyun ücretsiz izlenebilecek. 27 Mart 2024 Çarşamba günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Hamlet, Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde Bir Halk Düşmanı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde Cadı Kazanı, Ümraniye Sahnesi’nde Gidiş Dönüş Moskova (Retro), Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde Ay, Carmela!, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde Ben Medea Değilim, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde Yatak Odası Komedisi, Müze Gazhane Meydan Sahne’de Zehir adlı oyunlar sahne alacak. 

Devlet Tiyatroları (DT) da 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde 19 farklı şehirde 38 oyunu ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşturacak.  Bu kapsamda İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Bella Figura"yı Mecidiyeköy Büyük Sahne, "Tek Başıma"yı Mecidiyeköy Stüdyo Sahnesi, "Sonbahara Son Güller"i Üsküdar Tekel Sahnesi, "Tamamen Doluyuz"u Üsküdar Stüdyo Sahne'de izleyiciyle buluşturacak.

KADIKÖY’DE ÇOCUKLARA OYUN

Odeabank’ın kadın-erkek eşitliği kavramına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği Eşit Masallar projesinin tiyatro oyunu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde saat 11.00’da ve 13.30’da, 17 Mart Pazar günü de Bayrampaşa Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sahnesi’nde saat 14.00’da minik tiyatro severler ile ücretsiz olarak buluşacak. Dünya klasiği masalların eşitlikçi bir bakış açısıyla yeniden yorumladığı oyun, Sindirella, Rapunzel, Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurbağa Prens, yeni bir macerada bir araya geliyor. Beş masalın kahramanlarının aynı sahnede buluştuğu oyunda, yeniden yorumlanan hikâyelerle toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre konularına dikkat çekiliyor. Yazar Müge Mor Hercihan tarafından sahneye uyarlanan ve yönetmenliğini Deniz Yeşil Mavi’nin yaptığı oyunda, Büşra Ayata, Zeynep İpek, Merve Kaytuka, Beril Korkmaz, Oktay Kılınç, İlteriş Bakırhan, Bedirhan Malçok ve Oben Onur rol alıyor.

 


ARŞİV