Özgür Özel'den Bakan Ali Yerlikaya'ya 1 Mayıs telefonu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya'yı arayarak kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

29 Nisan 2024 - 15:33

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, sendikaların taleplerine rağmen 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu.  Yerlikaya açıklamasında  "Taksim kutlama için belirlenen güzergah arasında değildir" dedi.  Kararın açıklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini istedi.

Özel, Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu; Taksim'de kutlamaların sorunsuz yapılacağına ana muhalefet genel başkanı olarak kefil olacağını Yerlikaya'ya ifade etti. Özel, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs'ta görev yapacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın  açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Taksim Meydanı’nın işçilere yasaklanmasına karşı verdiği ihlal kararını hatırlattı.  DİSK, paylaşıomında şu ifadeleri kullandı: "Kendisini o kültürün parçası olarak gören HER KİŞİNİN #1Mayıs günlerinde Taksim Meydanı'nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyu aktarmak için ORADA BULUNMA HAKKI VARDIR!"


ARŞİV