Çocukların yeni yıl konseri izleyicileri büyüledi

Toplam 2 bin 480 çocuğa sanat ve müzik eğitimi verilen Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin yeni yıl konseri, beğeniyle izlendi.

12 Ocak 2012 - 13:40

Toplam 2 bin 480 çocuğa sanat ve müzik eğitimi verilen Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin yeni yıl konseri, beğeniyle izlendi.

Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli dallarda ücretsiz sanat eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nin yeni yıl konseri izleyenleri büyüledi.
Çocuk Sanat Merkezi’nde devam ettikleri müzik, dans, resim, drama kurslarından kazandıkları becerilerini Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda sergileyen öğrenciler, hem ailelerini hem de salonu dolduran izleyicileri kendilerine hayran bıraktılar.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve yazar Dr. Erdal Atabek’in de izlediği Çocuk Sanat Merkezi Yeni yıl konserinde öğrenciler kadar izleyiciler de heyecanlıydılar. Konseri baştan sona kadar izleyen zaman zaman duygusallaşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hem konserin başında hem de sonunda beğenisini belirten konuşma yaptı. Öztürk şöyle konuştu:
“Bu yıl hayallerim gerçek oldu. Burada ilk Çocuk Sanat Merkezi’ni 2007 yılında kurduğumuzda 5-6 değişik kültür merkezimizde dersler vererek öğrencilerimizi yetiştirmeye başladık. Çok ilgi oldu ve artık kültür merkezlerimizin salonları yetmeyince, Göztepe’de bulunan binamızda ‘Çocuk Sanat Merkezi’ adı altında tüm kurslarımızı bir araya toplamaya karar verdik. Çok iyi bir karar verdiğimizi de çocuklarımızın bu muhteşem konserlerini, performanslarını izlediğimizde anlayabiliyoruz. Bale, resim, müzik, drama alanlarını içine alan tam anlamıyla mükemmel insan yetiştiren, eğitim veren bir merkez haline geldi. Merkezimizde 2 bin 480 çocuğumuza sanat ve müzik eğitimi veriyoruz. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Buradaki çocuklarımız beklide yarının sanatçıları olacak. Bu çocuklar sadece ailelerinin değil, hepimizin çocukları. Öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı bu muhteşem performanslarından dolayı kutluyorum.”
AİLELER GURURLA SEYRETTİ
İstanbul’un tek opera binası olan tarihi Süreyya Operası’nda yaklaşık 1,5 saat süren konseri öğrencilerin aileleri de büyük bir gururla izledi. Çocuk Sanat Merkezi’nin resim ve drama bölümü öğrencileri de hazırladıkları yeni yıl kartlarını Başkan Öztürk’e verdiler. 
Öğrenci Selinay Erbil’in hazırladığı kartta “Hem şarkı söylerim hem dans ederim. Size de bol müzikli yıllar” sözlerini sahnede okuyan Başkan Öztürk, “Bu başarıya hayranım” diyerek öğrencilerin ve katılımcı ailelerin yeni yılını kutladı.

ARŞİV