Çocukların dilekleri gerçek olsun diye...

Bir çocuğun hayal dünyasında yaşattığı, o en imkansız görüneni gerçeğe dönüştürebilirseniz, işte o zaman sihir yapabildiğinizin farkına varabilirsiniz!

31 Mart 2011 - 14:56

Türkiye'de binlerce hayati tehlike taşıyan hasta çocuk var. Ama hasta oldukları için hayallerinden vazgeçecek değiller ya! Hepsinin bir dileği var; kimi İstanbul'u gezmek istiyor, kimi oyuncak edinmek, kimi de hayranı olduğu ünlü ile tanışmak... Bir de onların yüzlerine bir gülümseme yerleştirmek için bu dilekleri gerçekleştiren de bir sivil toplum kuruluşu var; Bir Dilek Tut Derneği/Make-A-Wish Türkiye Derneği... Dernek, 2000’de kuruldu, 2009’da ise ABD’de aynı amaç için 31 yıl önce kurulmuş olan Make-A-Wish International Vakfı’nın Türkiye temsilcisi oldu. Bugüne dek yaklaşık 1890 dilek gerçekleştiren derneğin başkanı Carole Ann Hakko. 2500’den fazla gönüllüsü olan dernek, dileklerini gerçekleştirmek için gerekli olan finansal desteğini bağışçılar ile sponsorlardan alıyor. Dernek, 2005'ten bu yana bir de alt proje yürütüyor; “Hayalimi Paylaş”. Okullar ile ortaklaşa yapılan bu projede öğrenciler, okul yönetimlerinin ve Hayalimi Paylaş Proje ekibinin danışmanlığında kendi okullarında yaptıkları projeler ile bir dileğin gerçekleşmesine katılıyorlar.
Böylece hasta olan çocukların hayallerini gerçekleştiriyorlar. “Her birimizin bir hayali vardır bizi yaşama bağlayan, mutlu eden” sloganını taşıyan projeye katılan okullardan olan Yeditepe Üniversitesi'nden bir grup öğrenci geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi'ndeydi. Başkan Selami Öztürk ile görüşen öğrenciler destek istedi. Gazete Kadıköy'ü de ziyaret eden Esra Odunkıran, Aylin Aytekin ve Ayça Ece Nezir, proje kapsamında bugüne dek yaptıklarını anlattılar. Sosyal sorumluluk bilinci taşıyan 30 öğrenciden oluşan Yeditepe Hayalimi Paylaş grubu, üniversitede düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelir ile çocukların dileklerini gerçekleştiriyorlar. Geçen dönem üniversitede tiyatro oyunu sergilendi, Ceyhun Yılmaz Stand-up Show yapıldı ve elde edilen gelirler 6 hasta çocuğun dileklerini gerçekleştirdi. Üniversitede sergilenen tiyatro oyunu ve Ceyhun Yılmaz show da buna katkı sağladı. Dilekleri özel senaryolarla kurgulayan gençler, çocuklara hayal bile edemeyecekleri sihirli anlar yaşattı.

ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK...

“Dilek gerçekleştirirken en büyük hedefimiz dileklere unutulmaz bir büyü katmak onları çocuklarımızın tahmin ettiğinden çok daha büyük yerlere taşımaktır” diyen Odunkıran, Aytekin ve Nezir, şunları anlatıyor: “Mesela Emirhan bizden akülü motor dilemişti ama biz biliyorduk ki Emirhan koyu bir Ben10 hayranı. Somestr tatiline denk gelen dileğimizde Emirhan'ı sürpriz olarak götürdüğümüz Ben10 Live gösterisi onun için unutulmaz bir an olmuştu. Amacımız her zaman onlar içim imkansız olanı onlara fazlasıyla sunabilmek. Projemiz, büyük bir başarıya imza atarak Make A Wish International'da dünya dilekleri içerisinde örnek dilek seçildik. Bu dilekleri gerçekleştirmek için üniversitemizde gönüllülerden oluşan ekibimiz ile hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını dilek çocuklarımıza yansıtarak kanıtlamaya çalışıyoruz. Hasta çocukların dileklerini gerçekleştirmek isteyen herkesi derneğe destek olmaya çağırıyoruz.”

Onlara dileğini gerçekleştirdikleri çocukların gözlerindeki mutluluk yetiyor. Ya siz? Siz de bir hasta bir çocuğun yaşama daha sıkı tutunmasını isterseniz gönüllü olabilir ya da bağış yapabilirsiniz. Detaylar için: 0212 259 83 83 www.birdilektut.org

DÜNYA'DA NASIL DOĞDU?

1980 yılında ABD’de ağır bir hastalıkla mücadele eden 7 yaıındaki erkek çocuıunun en büyük dileği büyüyüp, polis olmaktı. Annesi, birkaç arkadaşı ve Polis Departmanı bu dileği yerine getirebilmek için işe koyuldular. Çocuk için uygun üniforma, kask ve bir mini polis motosikleti temin edildi. Kendisi için hazırlanan özel testi geçtikten sonra polis rozetine de hak kazandı. Dileğinin gerçekleşmesinden iki gün sonra ölen küçük çocuğa, ABD’nde ilk defa bir sivile, resmi cenaze töreni düzenlendi. Bu dileğin gerçeklemesinde rol alan polislerden ikisi tarafından Make-A-Wish International Vakfı'nın temelleri atıldı. Dünyadaki en büyük dilek gerçekleştirme kuruluşlarından olan vakıf, 36 ülkede faaliyet gösteren temsilcilikleri ile uluslararası ölçekte etkinliklerini yürütüyor.

Gökçe UYGUN


ARŞİV