Çocuklara atık dönüşümü eğitimi veriliyor

İlköğretim öğrencilerine verilen Atık Yönetimi ve Çevre Eğitimleri ile öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor.

14 Ekim 2010 - 16:25

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilköğretim öğrencilerinin çevre, çevre kirliliği, atıklar ve plastik torbalar konusunda bilgilendirilmesi, geri dönüşüm-sıfır atık çalışmalarının İlçede daha verimli hale getirilmesi ve bu konuda toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla “Atık Yönetimi ve Çevre Eğitim Projesi” adı altında geçtiğimiz eğitim öğretim yılında pilot eğitimlerini gerçekleştirdiği AYÇEP eğitimlerini bu yıl da sürdürüyor. Kadıköy Kaymakamlığı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 23 Eylül 2010 tarihinde başlayan eğitimler kapsamında Kadıköy’deki okullarda çocuklarımıza çevre bilinci anlatılacak.
AYÇEP Eğitimlerinde öğrencilere yönelik hazırlanan ve aktarılan sunumun yanı sıra öğrencilerin dikkatini çeken ve konuyu daha iyi kavramalarını sağlayan kısa film gösterimleri de gerçekleştiriliyor.
Öğrencilerin, verilen eğitimde hem görerek öğrenmeleri hem de öğrendikleri bilgileri aileleri ve arkadaşları ile paylaşmaları, böylece atıklar ve çevre konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
2010-2011 yılında toplam 6 okulda eğitim verildi. Toplamda 816 öğrenci ve 24 öğretmene bilgilendirme yapıldı. Eğitimlerde öğrencilere çevre nedir? Çevre kirliği nedir? Nasıl önlenir? Atık nedir? Hangi atılar geri dönüştürülebilir? konularının yanı sıra plastik torbaların doğaya vermiş olduğu zararlar da anlatılıyor ve Plastik Torbalar konulu bir de film gösteriliyor.
 


ARŞİV